In Ajun de Craciun mancarea are parca un alt gust. Atmosfera de sarbatoare, cu toata familia stransa in jurul mesei transforma bucatele in bucate speciale. Pentru a le adauga insa un plus de savoare, le poti adauga un sos savuros si usor de preparat: sosul Ajunului de Craciun.

Ingrediente pentru sosul Ajunului de Craciun:

  • 1 cutie de piure de rosii (ori de rosii intregi pe care se le faci apoi piure)
     
  • 1 cutie de bulion
     
  • 1 cutie de suc de rosii
     
  • 1 lingura de ulei de masline
     
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
     
  • O jumatate de cutie de masline verzi , tocate
     
  • 1 cutie de file de ansoa
     
  • O cana si jumatate de apa
     
  • 1 crenguta de patrunjel proaspat
     
  • Oregano.


Cum se prepara sosul Ajunului de Craciun:

  • Intr-o oala prajeste usor usturoiul cu uleiul de masline.
     
  • Scurge ansoa.
     
  • Pune file-urile de ansoa deasupra usturoiului si lasa-le sa se inmoaie.
     
  • Adauga si restul de ingrediente.
     
  • Lasa cratita la foc mic pentru o ora.


Cum se serveste sosul Ajunului de Craciun:

  • Se serveste cald.
     
  • Poate fi adaugat peste paste (trebuie sa fie paste subtiri) sau peste carne.
  •   2009-12-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii