Sosuri

#sos #ajun #craciun #culinar #sosuri #reteta

Sosul Ajunului de Craciun

In Ajun de Craciun mancarea are parca un alt gust. Atmosfera de sarbatoare, cu toata familia stransa in jurul mesei transforma bucatele in bucate speciale. Pentru a le adauga insa un plus de savoare, le poti adauga un sos savuros si usor de preparat: sosul Ajunului de Craciun.

Ingrediente pentru sosul Ajunului de Craciun:

  • 1 cutie de piure de rosii (ori de rosii intregi pe care se le faci apoi piure)
     
  • 1 cutie de bulion
     
  • 1 cutie de suc de rosii
     
  • 1 lingura de ulei de masline
     
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
     
  • O jumatate de cutie de masline verzi , tocate
     
  • 1 cutie de file de ansoa
     
  • O cana si jumatate de apa
     
  • 1 crenguta de patrunjel proaspat
     
  • Oregano.


Cum se prepara sosul Ajunului de Craciun:

  • Intr-o oala prajeste usor usturoiul cu uleiul de masline.
     
  • Scurge ansoa.
     
  • Pune file-urile de ansoa deasupra usturoiului si lasa-le sa se inmoaie.
     
  • Adauga si restul de ingrediente.
     
  • Lasa cratita la foc mic pentru o ora.


Cum se serveste sosul Ajunului de Craciun:

  • Se serveste cald.
     
  • Poate fi adaugat peste paste (trebuie sa fie paste subtiri) sau peste carne.
  •   2009-12-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii