Sosuri

#sosuri #sos #retete sosuri #sosul pompierului

Sosul pompierului

Un sos aproape necunoscut in tara noastra, dar foarte apreciat peste hotare, este asa-numitul sos al pompierului. Preparatul este de fapt un fel de mancare consistent, usor picant, care se serveste alaturi de paine prajita sau biscuiti.


Ingrediente pentru sosul pompierului:

  • 1 kg carne de vita tocata
  • 250 grame supa crema de telina
  • 250 grame supa crema de ciuperci
  • 1 ceapa medie taiata fin
  • 1 ardei verde taiat cubulete
  • 1 cana lapte proaspat
  • sare si piper
  • 1 lingura ulei de masline


Cum se prepara sosul pompierului:

Prajeste intr-o tigaie carnea tocata de vita in uleiul de masline, pana devine maronie. Adauga cele doua tipuri de supa-crema (de telina si de ciuperci), ceapa, ardeiul si laptele. Lasa-le la inabusit circa 10 minute, amestecand din in cand. Cand legumele s-au inmuiat bine, asezoneaza sosul cu sare si piper. Mai lasa sa dea o data in clocot, apoi ia tigaia de pe foc si asteapta sa se raceasca.


Cum se serveste sosul pompierului:

Sosul pompierului se serveste alaturi de paine prajita sau biscuiti din cereale neindulciti. Poti presara deasupra patrunjel proaspat.

Sursa foto: saveur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului