Un sos aproape necunoscut in tara noastra, dar foarte apreciat peste hotare, este asa-numitul sos al pompierului. Preparatul este de fapt un fel de mancare consistent, usor picant, care se serveste alaturi de paine prajita sau biscuiti.
Ingrediente pentru sosul pompierului:
- 1 kg carne de vita tocata
- 250 grame supa crema de telina
- 250 grame supa crema de ciuperci
- 1 ceapa medie taiata fin
- 1 ardei verde taiat cubulete
- 1 cana lapte proaspat
- sare si piper
- 1 lingura ulei de masline
Cum se prepara sosul pompierului:
Prajeste intr-o tigaie carnea tocata de vita in uleiul de masline, pana devine maronie. Adauga cele doua tipuri de supa-crema (de telina si de ciuperci), ceapa, ardeiul si laptele. Lasa-le la inabusit circa 10 minute, amestecand din in cand. Cand legumele s-au inmuiat bine, asezoneaza sosul cu sare si piper. Mai lasa sa dea o data in clocot, apoi ia tigaia de pe foc si asteapta sa se raceasca.
Cum se serveste sosul pompierului:
Sosul pompierului se serveste alaturi de paine prajita sau biscuiti din cereale neindulciti. Poti presara deasupra patrunjel proaspat.
Sursa foto: saveur.com