Chutney de smochine este un preparat delicios, cu un gust puternic si aromat. Se poate servi la diverse preparate din carne si legume.
Ingrediente pentru chutney de smochine
- 10 ml ulei de masline
- 1 ceapa rosie tocata
- 10 grame ghimbir ras
- 120 grame zahar brun
- 125 ml cidru de mere
- sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 100 grame stafide
- 10 grame seminte de mustar
- 1 baton de scortisoara
- 450 grame smochine
- sare
- piper
- cuisoare
Cum se prepara chutney de smochine
Intr-o cratita, incinge uleiul de masline. Adauga ceapa si caleste pana cand devine translucida. Adauga apoi si restul de ingrediente, in afara de smochine.
Lasa totul sa fiarba timp de 20 de minute, dupa care adauga smochinele si lasa pe foc timp de 10 minute. Acopera cu un capac si mai lasa pe foc timp de 15 minute.
Amesteca din cand in cand. Cand este gata, transfera intr-un borcan.
Cum se serveste chutney de smochine
Chutney de smochine se serveste cu diverse preparate din carne sau legume.