Chutney de rosii este un sos consistent, ideal pentru fripturi si tocanite cu legume. Aceasta varianta rapida iti va fi la indemana atunci cand ai musafiri neasteptati. Preparatul poate fi servit si la aperitiv, cu diverse sortimente de branza si paine prajita.
Ingrediente pentru chutney de rosii
- 10 ml ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 2 rosii tocate
- 1 catel de usturoi
- 10 ml otet balsamic
- 10 grame zahar brun
Cum se prepara chutney de rosii
Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga ceapa si usturoiul si lasa la calit, la foc mic, timp de 8 - 10 minute, pana cand se inmoaie. Adauga apoi rosiile si mai lasa pe foc 10 minute.
Incorporeaza otetul balsamic si zaharul brun, acopera tigaia cu un capac si lasa pe foc timp de 10 - 15 minute.
Ia capacul, da focul mai tare si mai lasa preparatul pe foc 5 - 10 minute, pana cand totul se caramelizeaza. In ultimele minute, asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste chutney de rosii
Chutney de rosii se serveste imediat, ca sos la diverse fripturi, burgeri sau preparate cu legume.
Sursa foto: honestcooking.com