Sosuri

#sfaturi culinare #sos #bucatar # sos sarat

Cum sa corectezi sosurile prea sarate

Prepararea sosurilor in casa iti ofera satisfactia de a putea sa-ti folosesti creativitatea si calitatile de bucatar pentru a realiza un preparat gustos, perfect pentru mancarea ta. Sosurile de casa sunt mai sanatoase deoarece nu contin conservanti alimentari. Cand insa se intampla sa scapi prea multa sare, poti sa salvezi acel sos prin diverse metode, astfel incat sa nu fie nevoie sa-l arunci si sa o iei de la inceput. Vei economisi timp si bani si vei invata si mai multe despre mancarurile din bucatarie.

Iata ce poti face pentru a corecta un sos prea sarat :

1. Suc de lamaie

Adauga un strop de zeama de lamaie, pentru a anula gustul sarat al sosului. Amesteca si gusta. Adauga inca un strop si repeta operatiunea pana cand gustul sarat a fost complet neutralizat. Aciditatea sucului de lamaie ar trebui sa elimine gustul sarat al preparatului.

2. Zahar

Adauga acasa .ro/ acasa .ro/putin" title="putin">putin " title="putin">putin zahar in sos si amesteca, apoi gusta. Repeta procedura pana cand obtii din nou gustul bun si echilibrat al acelui sos. Daca folosesti zahar, trebuie sa fii atent sa nu pui exagerat de mult, pentru a nu schimba gustul acelui sos.

3. Ingrediente

Foloseste ingredientele de care ai avut nevoie pentru crearea acelui sos. De exemplu, daca la sosul prea sarat ai folosit suc de rosii, toarna inca putin din acest ingredient, amesteca si gusta. Repeta daca este nevoie. In final vei avea o cantitate mai mare de sos, insa este preferabila aceasta varianta decat sa folosesti din nou toate ingredientele pentru a face un al doilea sos.

Ingredientele pe care decizi sa le adaugi in sos trebuie sa fie capabile sa dilueze gustul sarat. De aceea, ele insele nu trebuie in niciun caz sa fie sarate. Daca sosul a fost preparat cu supa de legume sau de pui, supa pe care o adaugi pentru diluare trebuie turnata treptat, in cantitati mici si nu trebuie sa contina deloc sare.

4. Cartof

Curata un cartof si taie-l in bucati mari. Pune-l in sos si apoi fierbe sosul cam 20 de minute. In acest timp, cartoful va putea sa absoarba o parte din sare. Scoate cartoful si gusta sosul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare