Sosuri

#Guacamole Ina Garten #retete Ina Garten #Ina Garten #bucatari celebri #guacamole #sos guacamole

Invata de la Ina Garten cum sa faci cel mai bun guacamole

Guacamole este o mancare traditionala mexicana, dar care in ultimii ani a capatat tot mai mult teren si pe continentul european. E, de fapt, un pate din avocado, o varianta grozava atunci cand vei sa prepari un antreu cremos, dar si foarte sanatos. De aceea, la rubrica "Bucatari celebri" iti propunem reteta de Guacamole pe care o pregateste celebrul chef Ina Garten.

Guacamole

Sursa foto: foodnetwork.sndimg.com

Ingrediente

  • 4 avocado coapte
  • 1 rosie
  • 1/2 ceapa rosie
  • sos Tabasco
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 2 catei de usturoi

Cum se prepara Guacamole

In primul rand, fructele de avocado trebuie sa fie foarte bine coapte. Pentru a te asigura de asta, trebuie sa stii ca atunci cand le strangi cu degetele trebuie sa fie usor moi, dar nu foarte tare.

Taie avocado pe din doua, elimina samburii, apoi cu o lingura scoate tot miezul de pe langa coaja si pune-l intr-un bol adanc. Stropeste pulpa de avocado cu trei linguri de zeama de lamaie proaspat stoarsa, pentru a nu oxida.

Adauga 8 picaturi de sos Tabasco, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit cu cutitul, sarea, piperul si amesteca totul cu o lingura. Cu ajutorul unui cutit marunteste bucatile de avocado si amesteca din nou.

Taie rosia in patru bucati si scoate-i semintele, apoi tai-o cubulete micute. Amestec-o si pe ea cu restul ingredientelor din bol, adauga uleiul si gata Guacamole!

Guacamole merge excelent cu nachos si cu un cocktail Margerita!

Cine este Ina Garten

Ina Garten, cunoscuta si sub numele de "Contesa Desculta", este un bucatar american celebru, dar si o vedeta de televiziune a carei avere este estimata la 40 de milioane de dolari. Nascuta si crescuta in New York, Garten s-a impus rapid in televiziune si in afaceri, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de pregatire gastronomica. Notorietatea si-a capatat-o in special datorita show-ului "Barefoot Contessa", pe care il modereaza, dar si numeroaselor carti de bucate lansate.

Sursa foto: tampabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare