In timpul posturilor, multe dintre preparate ne dau batai de cap intrucat nu stim cu ce sa inlocuim o serie de ingrediente “nepermise”. Reteta de maioneza din avocado este varianta cea mai potrivita pentru a inlocui clasica maioneza din oua de gaina.
Foarte asemanatoare ca gust cu maioneza obisnuita, dar cu o culoare verde pastel foarte frumoasa, maioneza din avocado este ideala pentru salate sau ca dressing pentru un burger vegan. Iata cum se prepara:
Ingrediente:
1 avocado
Ulei de susan: 80ml
Lapte de orez: 50ml
Suc de lime: 50ml
Pasta de ardei iute / boia de ardei iute
Sare: dupa gust
Mod de preparare:
Curata mai intai fructul de avocado. Metoda cea mai simpla este sa tai fructul pe din doua. Samburele va ramane intr-una dintre cele doua jumatati. Cu o lovitura ferma infige lama cutitului in sambure, apoi rasuceste usor, iar acesta se va desprinde rapid.
Cu o lingurita, scoate pulpa si arunca apoi coaja.
Pune in vasul unui blender toata pulpa, adauga uleiul de susan, laptele de ores si sucul de lime. Adauga si un strop de boia iute sau o poti inlocui cu un varf de cutit de piper macinat.
Mixeaza toate aceste ingrediente pana obtii o pasta fina si pufoasa. Maioneza de avocado este gata! O poti pastra la frigider, intr-un recipient etans pana la 3-4 zile.
Sfat important! Pentru a pregati maioneza vegana de avocado, alege un fruct bine copt si moale, intrucat acesta va avea un gust foarte bun.