Sosuri

#maioneza de avocado #maioneza de post #retete de post

Maioneza de avocado. Reteta de post pentru salate super gustoase

In timpul posturilor, multe dintre preparate ne dau batai de cap intrucat nu stim cu ce sa inlocuim o serie de ingrediente “nepermise”. Reteta de maioneza din avocado este varianta cea mai potrivita pentru a inlocui clasica maioneza din oua de gaina.

Foarte asemanatoare ca gust cu maioneza obisnuita, dar cu o culoare verde pastel foarte frumoasa, maioneza din avocado este ideala pentru salate sau ca dressing pentru un burger vegan. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

    1 avocado

    Ulei de susan: 80ml

    Lapte de orez: 50ml

    Suc de lime: 50ml

    Pasta de ardei iute / boia de ardei iute

    Sare: dupa gust

 

Mod de preparare:

Curata mai intai fructul de avocado. Metoda cea mai simpla este sa tai fructul pe din doua. Samburele va ramane intr-una dintre cele doua jumatati. Cu o lovitura ferma infige lama cutitului in sambure, apoi rasuceste usor, iar acesta se va desprinde rapid.

Cu o lingurita, scoate pulpa si arunca apoi coaja.

Pune in vasul unui blender toata pulpa, adauga uleiul de susan, laptele de ores si sucul de lime. Adauga si un strop de boia iute sau o poti inlocui cu un varf de cutit de piper macinat.

Mixeaza toate aceste ingrediente pana obtii o pasta fina si pufoasa. Maioneza de avocado este gata! O poti pastra la frigider, intr-un recipient etans pana la 3-4 zile.

Sfat important! Pentru a pregati maioneza vegana de avocado, alege un fruct bine copt si moale, intrucat acesta va avea un gust foarte bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare