Maioneza de post este o modalitate gustoasa de a inlocui maioneza clasica pe care o adaugi in diferite mancaruri . Ea se poate prepara in mai multe feluri si din diferite ingrediente, precum cartofi, pufuleti sau telina si are un gust apropiat de al celei cu oua. Iata asadar o reteta de maioneza de post pe baza de cartofi.
Ingrediente pentru maioneza de post pe baza de cartofi:
-
1 cartof mare sau doi mici, fierti in apa cu sare
-
Cateva linguri de ulei de masline
-
Zeama de la o lamaie
-
2 lingurite mustar
-
2-3 linguri apa rece
-
Sare si piper dupa gust.
Cum se prepara maioneza de post pe baza de cartofi:
-
Fierbe cartofii in coaja pana s-au inmuiat bine. Da-i deoparte, lasa-i sa se raceasca si curata-i de coaja.
-
Piseaza-i apoi pana devin ca o pasta groasa.
-
Adauga treptat uleiul, alternativ cu zeama de lamaie, amestecand cu mixerul sau cu lingura de lemn.
-
Pe parcurs incorporeaza si mustarul si apa rece, pentru a capata consistenta pe care ti-o doresti.
-
Da-o putin la rece.
Cum se serveste maioneza de post pe baza de cartofi:
- Se consuma fie ca sos pentru diverse mancaruri de post, fie incorporata in mancaruri precum salata boeuf de post.
Pofta buna!