Sosuri

#usturoi #mujdei #ulei #sare

Mujdei de casa

Mujdeiul este unul dintre cele mai apreciate sosuri in bucatarie, acesta fiind folosit in primul rand la preparatele traditionale. Iata in continuare cea mai simpla reteta de mujdei si posibilitati de a o aroma. 

Ingrediente pentru mujdei de casa
 

Cum se prepara mujdeiul de casa
 

Curata bine de coaja cateii de usturoi, spala-i si sterge-i cu un prosop de hartie. Apoi zdrobeste-i cu aparatul de pisat usturoiul si pune continutul intr-un castron.

Adauga sare si amesteca foarte bine. Apoi adauga sucul de la o lamaie, treptat, amestecand mereu. Fa la fel si cu uleiul, astfel incat sa obtii un sos.

Pentru a face sosul mai bun, rastoarna in castron o cana de smantana si amesteca bine. Mujdeiul cu smantana este folosit cu succes la fripturi sau cartofi prajiti .

Daca iti plac sosurile cu verdeata, poti adauga verdeata tocata, ca de exemplu leustean , patrunjel si chiar menta proaspata.
 

Cum se serveste mujdeiul
 

Mujdeiul trebuie preparat cat mai aproape de momentul servirii. Se adauga peste carne, legume fierte sau prajite etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete