Sosuri

#branza #unt #smantana #paste #sos

Sos Alfredo

Sosul Alfredo este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de italienesti pentru paste . Foloseste parmezan si pentru a-i da o textura mai cremoasa si serveste-l cu paste italienesti.

Ingrediente pentru
 

  • 12 linguri unt
  • 2 cani smantana
  • 1 cana parmezan ras
  • 1 varf
  • 1 varf sare
     

Cum se prepara sosul Alfredo
 

Topeste unul intr-o tigaie, insa ai grija sa nu-l lasi prea mult, pentru ca el nu trebuie sa fiarba. Adauga usor smantana si lasa compozitia la foc mic, cam 1 minut. Sosul va incepe sa se intareasca. Adauga nucsoara si sarea.

Ia compozitia de pe foc si apoi adauga si parmezanul, amestecand impreuna cu pastele fierte.
 

Cum se serveste sosul Alfredo
 

Se serveste in general cu paste de tip fettucini.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete