Sosul chutney cu lamaie, sfecla si stafide este usor de facut si completeaza gustul preparatelor din legume. Poate fi adaugat si la tartinele din carne rece si salata verde.
Ingrediente pentru sosul chutney cu lamaie, sfecla si stafide
- 300 grame stafide
- 3 lamai
- 3 sfecle rosii
- 4 cepe rosii
- 300 ml apa
- 300 grame zahar
- 30 ml miere
- 4 mere
- 1 lingurita seminte mustar
- 1 lingurita coriandru macinat
- 2 cuisoare
- 250 ml otet balsamic
- sare
- piper
Cum se prepara sosul chutney cu lamaie, sfecla si stafide
Coace sfecla timp de 30 de minute si taie-o apoi in felii subtiri. Pune merele intr-o cratita cu apa si fierbe 10 minute. Adauga stafidele si lamaile taiate cubulete.
Cand merele s-au inmuiat, adauga in cratita feliile de sfecla, ceapa tocata, cuisoarele si coriandrul si lasa la fiert 30 de minute.
Separat fierbe otetul cu apa, semintele de mustar, mierea si zaharul si toarna peste celelalte ingrediente. Lasa pe foc pana cand obtii un sos consistent.
Transfera apoi sosul in borcane si depoziteaza-le la rece timp de cateva saptamani. Sosul poate fi consumat si imediat, la diverse preparate.
Cum se serveste sosul chutney cu lamaie, sfecla si stafide
Sosul chutney cu lamaie, sfecla si stafide se serveste alaturi de preparate din legume si carne.
Sursa foto: thebittenword.typepad.com