Sosuri

#patrunjel #sos #culinar #ingrediente #reteta

Sos cu patrunjel

Daca vrei sa incerci un alt fel se sos pentru carnea pe care o asezi pe masa, atunci trebuie neaparat sa incerci sosul cu patrunjel . Acest sos este usor de preparat si foarte gustos, de aceea va deveni unul dintre preferatele tale.

Ingrediente pentru sosul cu patrunjel:
 

  • 600 mililitri lapte
     
  • 40 de grame de faina
     
  • 40 de grame de unt
     
  • 4 linguri patrunjel, taiat marunt
     
  • Sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara sosul cu patrunjel:
 

  • Topeste untul intr-o tigaie, la foc mic.
     
  • Adauga faina si lasa sa fiarma la foc mic pentru 2- 3 minute.
     
  • Ia tigaia de pe foc si adauga treptat laptele, amestecand in mod constant pentru a evita sa se formeze cocoloase.
     
  • Pune tigaia din nou la foc mic si lasa-l sa ajunga la punctul de fierbere , cu capacul pus deasupra, amnestecand din cand in cand.
     
  • Atunci cand sosul a devenit o crema, ia tigaia de pe foc, adauga si patrunjelul taiat, dar si sarea si piperul dupa gust.
     

Cum se serveste sosul cu patrunjel:
 

  • Se serveste fierbinte cu peste, carne de pasare, carne fiarta sau cu legume.


Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare