Daca vrei sa incerci un alt fel se sos pentru carnea pe care o asezi pe masa, atunci trebuie neaparat sa incerci sosul cu patrunjel . Acest sos este usor de preparat si foarte gustos, de aceea va deveni unul dintre preferatele tale.
Ingrediente pentru sosul cu patrunjel:
-
600 mililitri lapte
-
40 de grame de faina
-
40 de grame de unt
-
4 linguri patrunjel, taiat marunt
-
Sare si piper dupa gust.
Cum se prepara sosul cu patrunjel:
-
Topeste untul intr-o tigaie, la foc mic.
-
Adauga faina si lasa sa fiarma la foc mic pentru 2- 3 minute.
-
Ia tigaia de pe foc si adauga treptat laptele, amestecand in mod constant pentru a evita sa se formeze cocoloase.
-
Pune tigaia din nou la foc mic si lasa-l sa ajunga la punctul de fierbere , cu capacul pus deasupra, amnestecand din cand in cand.
-
Atunci cand sosul a devenit o crema, ia tigaia de pe foc, adauga si patrunjelul taiat, dar si sarea si piperul dupa gust.
Cum se serveste sosul cu patrunjel:
- Se serveste fierbinte cu peste, carne de pasare, carne fiarta sau cu legume.
Pofta buna!