Din capsuni poti prepara sosuri dulci, pe care le poti adauga deasupra diferitelor mancaruri sau dulciuri . Iata o reteta gustoasa de sos de capsuni.
Ingrediente pentru sosul de capsuni:
- 500 de grame de capsuni inghetate
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri suc de portocale
-
0,25 cani apa.
Cum se prepara sosul de capsuni:
Intr-o cratita potrivita pune capsunile, zaharul si sucul de portocala, la foc mare. Amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat. Adauga apa. Adu amestecul la fierbere , apoi da caldura la mai mic.
Pune un capac si lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand pentru a desparti capsunile. Trebuie sa stea pe foc pana cand sosul a devenit cremos iar capsunile sunt moi, insa destul de ferme.
Da-l deoparte si lasa-l sa se raceasca putin.
Cum se serveste sosul de capsuni:
Se serveste deasupra prajiturilor, inghetatelor, iaurtului inghetat dupa ce l-ai luat de pe foc.
Daca vrei sa pui la frigider ceea ce ramane, foloseste un vas etans si nu-l lasa mai mult de trei-patru zile si topeste-l inainte de servire.
Sursa foto : pictures859.bloguez.com