Sosuri

#sos #capsuni #reteta #retete

Sos de capsuni

Din capsuni poti prepara sosuri dulci, pe care le poti adauga deasupra diferitelor mancaruri sau dulciuri . Iata o reteta gustoasa de sos de capsuni.
 

Ingrediente pentru sosul de capsuni:
 

  • 500 de grame de capsuni inghetate
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri suc de portocale
  • 0,25 cani apa.
     

Cum se prepara sosul de capsuni:
 

Intr-o cratita potrivita pune capsunile, zaharul si sucul de portocala, la foc mare. Amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat. Adauga apa. Adu amestecul la fierbere , apoi da caldura la mai mic.

Pune un capac si lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand pentru a desparti capsunile. Trebuie sa stea pe foc pana cand sosul a devenit cremos iar capsunile sunt moi, insa destul de ferme.

Da-l deoparte si lasa-l sa se raceasca putin.
 

Cum se serveste sosul de capsuni:
 

Se serveste deasupra prajiturilor, inghetatelor, iaurtului inghetat dupa ce l-ai luat de pe foc.

Daca vrei sa pui la frigider ceea ce ramane, foloseste un vas etans si nu-l lasa mai mult de trei-patru zile si topeste-l inainte de servire.


Sursa foto : pictures859.bloguez.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului