Sosuri

#sos #ceapa

Sos de ceapa

Sosul de ceapa este un preparat usor de facut, care poate fi folosit pentru a da savoare unor mancaruri din carne sau pentru a fi turnat peste legume.

 

Ingrediente pentru sosul de ceapa
 

  • 8 cepe
  • 3 linguri faina
  • 600 ml lapte
  • 15 gr unt
  • sare
     

Cum se prepara sosul de ceapa
 

Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga faina si amesteca-le, pentru a obtine o pasta fina. Verifica sa fie focul dat la mediu. Adauga laptele si amesteca continuu, pana cand sosul ajunge sa fiarba. Lasa-l sa fiarba timp de 2 minute, apoi ia tigaia de pe foc.

Curata bine ceapa si pune-o intr-un vas cu apa rece. Lasa apa sa ajunga la punctul de fierbere si continua sa fierbi cam un sfert de ora. Cand cepele sunt moi, scoate-le din apa si da-le printr-o sita, pentru a obtine un piure din ceapa.

Pune prima tigaie pe foc, cea cu sosul de unt si lapte, adauga piureul de ceapa si lasa-le pe foc 1 minut.
 

Cum se serveste sosul de ceapa
 

Sosul de ceapa se serveste imediat. Poate fi servit peste legume fierte , peste o garnitura de cartofi natur sau peste diverse mancaruri din carne (oaie, iepure , pui etc).

Sursa foto : linternaute.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului