Sosuri

#sos #mango #zahar #lime # topping

Sos de mango si lime

Pentru un desert delicios, fa un sos de mango si lime. Il poti folosi ca topping pentru inghetata . Toarna-l usor pe peretii interiori ai unui pahar tip fluier sau al unei cupe de inghetata si apoi pune inghetata si decoreaza cu frisca.
 

Ingrediente pentru sos de mango si lime
 

  • 2 mango, feliate
  • ¼ cana apa
  • ¼ cana zahar brun
  • 1 lingura suc de lime.
     

Cum se prepara sosul de mango si lime
 

Pune intr-o tigaie, la foc mediu, bucatelele de mango, zaharul si apa. Lasa pe foc si amesteca din cand in cand, pana cand fructele s-au inmuiat. Sosul ar trebui sa arate mai ingrosat.

Toarna apoi compozitia din tigaie intr-un blender si proceseaza pana cand obtii o pasta fina. Adauga apoi sucul de lime si amesteca din nou.

Lasa sosul sa se raceasca.
 

Cum se serveste sosul de mango si lime
 

Se foloseste ca topping pentru inghetata. Este potrivit, de exemplu, pentru inghetata de capsuni, pentru o prajitura sau un tort de inghetata.

Serveste inghetata intr-o cupa sau un pahar deosebit, astfel incat sosul sa poata fi folosit si in scop decorativ. "Picteaza" peretii interiori ai paharului in diverse dungi si forme cu sosul de lime si mangi si pastreaza cateva bucatele de fruct pentru a le pune deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete