Sosul de menta este unul din sosurile de inspiratie libaneza, care se serveste langa preparatele din carne de oaie.
Ingrediente pentru sos de menta
5 lingurite menta proaspata, tocata marunt
3 lingurite coriandru
4 catei usturoi
4 lingurite zahar
1 ardei iute tocat
1 ceasca otet
sare
Cum se prepara sos de menta
Amesteca menta tocata cu usturoiul pisat, zahar, ardei si coriandru.
Separat, fierbe o ceasca de otet, apoi toarn-o peste restul de ingrediente.
Amesteca bine aceasta compozitie, pana obtii un sos fin.
Serveste sosul alaturi de preparate din carne de miel.
Amesteca sosul cu o lingura de lemn, intr-un singur sens, ca la maioneza, iar dupa gust, adauga putina sare in sosul de menta.
Cum se serveste sosul de menta
Serveste sosul de menta la temperatura camerei, alaturi de friptura de miel.
Foto: babble.com