Sosul de merisoare este usor de preparat, foarte aromat si gustos. Poti pregati o cantitate mai mare de sos, pe care il poti depozita apoi la rece mai multe saptamani.
Ingrediente pentru sosul de merisoare
- 200 grame zahar
- 250 ml apa
- 400 grame merisoare
- coaja de la o portocala
- 50 grame stafide
- 1 lingurita scortisoara
Cum se prepara sosul de merisoare
Intr-o cratita, fierbe apa cu zaharul. Amesteca continuu, pana cand tot zaharul se dizolva. Adauga merisoarele si lasa pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa timp de 10 minute.
Adauga coaja de portocala, stafidele si scortisoara. Mai lasa pe foc timp de 10 minute, dupa care ia vasul de pe foc si lasa sosul sa se raceasca complet la temperatura camerei. Pe masura ce se raceste, sosul de merisoare se va intari.
Cum se serveste sosul de merisoare
Sosul de merisoare se serveste cu diverse preparate din carne. Este ideal pentru friptura de miel sau cea de curcan.
Autor: Mihaela Rotaru
Sursa foto: savorysweetlife.com