Sosuri

#sosuri # merisoare #sos #sos de merisoare #retete merisoare

Sos de merisoare

Sosul de merisoare este usor de preparat, foarte aromat si gustos. Poti pregati o cantitate mai mare de sos, pe care il poti depozita apoi la rece mai multe saptamani.


Ingrediente pentru sosul de merisoare

  • 200 grame zahar
  • 250 ml apa
  • 400 grame merisoare
  • coaja de la o portocala
  • 50 grame stafide
  • 1 lingurita scortisoara


Cum se prepara sosul de merisoare

Intr-o cratita, fierbe apa cu zaharul. Amesteca continuu, pana cand tot zaharul se dizolva. Adauga merisoarele si lasa pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa timp de 10 minute.

Adauga coaja de portocala, stafidele si scortisoara. Mai lasa pe foc timp de 10 minute, dupa care ia vasul de pe foc si lasa sosul sa se raceasca complet la temperatura camerei. Pe masura ce se raceste, sosul de merisoare se va intari.


Cum se serveste sosul de merisoare

Sosul de merisoare se serveste cu diverse preparate din carne. Este ideal pentru friptura de miel sau cea de curcan.

Autor: Mihaela Rotaru

Sursa foto:  savorysweetlife.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare