Sosuri

#parmezan #unt #faina #lapte #oua

Sos de parmezan

Parmezanul este un ingredient esential pentru multe preparate cu specific italienesc. Sosul de parmezan se foloseste pentru salate , paste sau pizza. Este delicios si se poate conserva pentru mai mult timp la frigider.
 

Ingrediente pentru sosul de parmezan
 

  • 200 grame parmezan ras
  • 100 grame unt
  • 100 grame faina
  • 400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • sare.


Cum se prepara sosul de parmezan
 

Intr-o cratita, topeste untul. Adauga faina si amesteca bine, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Toarna si laptele si mai lasa pe foc timp de 5 - 10 minute . Adauga apoi galbenusurile si amesteca bine.

Incorporeaza in compozitie si parmezanul. Amesteca totul bine pana obtii o pasta omogena. Sareaza dupa gust.
 

Cum se serveste sosul de parmezan
 

Sosul de parmezan se foloseste paste, pizza sau salate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare