Daca te-ai saturat de sosurile de rosii pentru paste pe care le gasesti in comert, poti sa inveti sa faci propriul tau sos, homemade . Este o reteta simpla, dar de efect, pe care o poti imbunatati cu alte ingrediente preferate.
Ingrediente pentru sos de rosii pentru paste
- 30 gr rosii la conserva, decojite, simple
- 5 linguri unt nesarat
- 1 ceapa alba, decojita, taiata in jumatate
- sare
- parmezan ras
-
piper negru macinat.
Cum se prepara sosul de rosii pentru paste
Pune rosiile intr-o tigaie, cu untul, ceapa si putina sare. Lasa-le pe foc pana cand incep sa fiarba, apoi da focul mai mic.
Preseaza rosiile cu spatele unei linguri, apoi lasa pe foc, amestecand din cand in cand, timp de 45 de minute.
Cand incep sa apara stropi de grasime pe suprafata, sosul este gata. Scoate ceapa din sos.
Cum se serveste sosul de rosii pentru paste
Se serveste fierbinte, cu putin piper macinat si parmezan ras, pe deasupra, impreuna cu paste fierte.
Sursa foto: weightwatchers.co.uk