Sosuri

#smantana #faina #stevie

Sos de stevie

Sosul de stevie este un preparat potrivit pentru mancarurile cu peste alb. De asemenea, il poti folosi la paste italienesti.

Ingrediente pentru sos de stevie
 

  • 4 linguri smantana
  • 2 cani de stevie, taiata
  • 1 lingura faina
  • 1 ¼ cana supa de pui
  • 20 gr unt
  • sare si piper proaspat macinat
     

Cum se prepara sosul de stevie
 

Pune supa de pui la fiert. Cand incepe sa fiarba, adauga frunzele de stevie si lasa-le la fiert, la foc mediu, cam 5 minute. Dupa ce se raceste compozitia, pune-o intr-un blender si porneste aparatul, pentru a obtine un piure fin.

Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga faina si amesteca pentru omogenizare. Toarna piureul de stevie in tigaie, peste faina si lasa sosul sa fiarba 3-4 minute, amestecand mereu.

La final, adauga smantana, sare si piper dupa gust.
 

Cum se serveste sosul de stevie
 

Se serveste la peste sau la paste. De asemenea, il poti folosi la somon si la fructe de mare .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului