Sosul de stevie este un preparat potrivit pentru mancarurile cu peste alb. De asemenea, il poti folosi la paste italienesti.
Ingrediente pentru sos de stevie
- 4 linguri smantana
- 2 cani de stevie, taiata
- 1 lingura faina
- 1 ¼ cana supa de pui
- 20 gr unt
-
sare si piper proaspat macinat
Cum se prepara sosul de stevie
Pune supa de pui la fiert. Cand incepe sa fiarba, adauga frunzele de stevie si lasa-le la fiert, la foc mediu, cam 5 minute. Dupa ce se raceste compozitia, pune-o intr-un blender si porneste aparatul, pentru a obtine un piure fin.
Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga faina si amesteca pentru omogenizare. Toarna piureul de stevie in tigaie, peste faina si lasa sosul sa fiarba 3-4 minute, amestecand mereu.
La final, adauga smantana, sare si piper dupa gust.
Cum se serveste sosul de stevie
Se serveste la peste sau la paste. De asemenea, il poti folosi la somon si la fructe de mare .