Sosul marinara este un preparat italienesc folosit la paste , pizza, orez si chiar fructe de mare . Sosul se face pe baza de rosii si condimente.
Ingrediente pentru sos marinara pentru paste
- 90 grame rosii la conserva
- 12 catei usturoi
- ulei de masline
- 1 lingura sare de mare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 legatura busuioc tocat
-
branza Pecorino Romano.
Cum se prepara sosul marinara pentru paste
Toaca usturoiul si soteaza-l la foc iute in 4 linguri ulei de masline pana cand acesta devine auriu . Adauga rosiile si lasa sosul sa fiarba pana da in clocot, amestecand mereu. Da focul mai mic si adauga sare si piper.
Fierbe sosul maxim 30 de minute, pana cand acesta capata o consistenta cremoasa, fara sa fie prea gros. Ia sosul de pe foc si adauga busuiocul proaspat.
Cum se serveste sosul marinara pentru paste
Se pune sosul peste paste, se stropeste cu putin ulei de masline si se presara branza rasa.
Sursa foto: petitchef.com