Sosuri

#pesto #sos pesto

Sos Pesto

Una dintre cele mai usoare metode sa condimentezi mancarea este sa stii sa pregatesti un sos care poate fi folosit la o multime de preparate. Sosul acasa .ro/ acasa .ro/pesto" title="pesto">pesto " title="pesto">Pesto este originar din Italia si astazi se foloseste in combinatii diversificate, de la paste la peste, de la salate la pizza etc.

Ingrediente pentru sosul Pesto:

  • 3 cani de frunze proaspete de busuioc
  • 1 cana si jumatate de nuci zdrobite
  • 4 catei de usturoi, decojiti
  • un sfert de cana de branza parmezan, rasa
  • o cana de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust.

 

Cum se prepara sosul Pesto

  • Foloseste un blender pentru a amesteca frunzele de busuioc, nucile, usturoiul si branza. Toarna putin cate putin uleiul, in timp ce blenderul este in functiune. Adauga sare si piper dupa gust. Daca sosul iese prea tare, se pot adauga cativa stropi de apa.

Cum se serveste sosul Pesto

  • Sosul Pesto poate fi depozitat in frigider, intr-un recipient acoperit, maxim 3 zile, pana la momentul folosirii lui intr-o reteta. Poate fi servit cu paste, poate fi folosit ca aperitiv, in retetele de bruschete etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete