Sosuri

#sosuri #retete # sos robert

Sos Robert

Sosul Robert se serveste alaturi de preparate din peste, vanat sau friptura de gasca.

Ingrediente pentru sos Robert

50 g unt

200 ml vin rosu

1 lingura mustar

100 g ciuperci

1 lingura ulei

sare

piper, proaspat macinat

2 linguri otet

Cum se prepara sos Robert

Pune untul la topit intr-o cratita emailata, la foc mic. Adauga faina in ploaie, amestecand continuu.

Subtiaza sosul cu vin rosu, iar sosul obtinut il lasi la fiert circa 10 minute.

Ciupercile spalate si tocate marunt le calesti in ulei, cu sare si piper macinat, apoi le adaugi peste sosul de unt.

Adauga mustarul, otetul si putina sare, daca mai este nevoie. Lasa sosul la racit, pana in momentul servirii.

Cum se serveste sos Robert

Serveste sosul Robert dupa ce s-a racit, alaturi de o friptura de gasca, rasol de peste sau friptura de vanat.

Foto: foodpunk.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare