Sosul Soubise este unul din sosurile celebre inventate de bucataria franceza, care insoteste preparatele din vita, peste sau chiar legume coapte.
Ingrediente sos soubise
- 250 gr ceapa
- 100 gr unt
- 50 gr faina
- 200 ml lapte
- sare
- piper
- nucsoara rasa
Cum se prepara sos soubise
Taie ceapa rondele, apoi pune-o la calit, in unt. Adauga faina si laptele, apoi amesteca totul foarte bine.
Potriveste sosul de gust, adaugand sare, piper, nucsoara, apoi lasa totul sa fiarba la foc mic, o ora.
Dupa acest timp, trebuie sa treci sosul prin sita, apoi adaugi 50 ml de lapte si il mai lasi putin la foc mic.
Cum se serveste sos soubise
Serveste sosul soubise alaturi de legume, oua fierte, friptura sau peste.
Daca vrei sa obtii un sos mai fluid, poti mari cantitatea de lapte sau poti folosi chiar si frisca lichida.
Sursa foto: apetitno.bg