Sosuri

#sosuri #sos soubise #retete sosuri

Sos Soubise

Sosul Soubise este unul din sosurile celebre inventate de bucataria franceza, care insoteste preparatele din vita, peste sau chiar legume coapte.


Ingrediente sos soubise

 

  • 250 gr ceapa
  • 100 gr unt
  • 50 gr faina
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa


Cum se prepara sos soubise


Taie ceapa rondele, apoi pune-o la calit, in unt. Adauga faina si laptele, apoi amesteca totul foarte bine.
Potriveste sosul de gust, adaugand sare, piper, nucsoara, apoi lasa totul sa fiarba la foc mic, o ora.
Dupa acest timp, trebuie sa treci sosul prin sita, apoi adaugi 50 ml de lapte si il mai lasi putin la foc mic.


Cum se serveste sos soubise


Serveste sosul soubise alaturi de legume, oua fierte, friptura sau peste.
Daca vrei sa obtii un sos mai fluid, poti mari cantitatea de lapte sau poti folosi chiar si frisca lichida.

Sursa foto: apetitno.bg

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete