Vopsirea oualor de Paste

#vopsea naturala oua #vopsire oua paste #culori naturale #oua paste #oua

Cum sa vopsesti ouale de Paste in culori naturale

Nu esti adeptul vopselurilor pe baza de chimicale din comert? Poti opta pentru a vopsi ouale de paste cu substante 100% naturale, obtinute din plante. Poti obtine diverse culori de la clasicul rosu la albastru, verde, maro sau portocaliu.

Indiferent de culoarea pentru care optezi, adauga ouale fierbinti in substanta obtinuta si lasa-le sa stea pana cand obtii intensitatea dorita. Pentru culori foarte intense le poti lasa peste noapte in frigider.

Gri-albastrui

Amesteca o cana de coacaze congelate cu o cana de apa. Lasa-le sa stea la temperatura camerei pana cand coacazele se topesc si compozitia are aceeasi temperatura cu cea din incapere. Indeparteaza coacazele.

Albastru

Taie 1/4 varza rosie in bucati mici si adauga peste aceasta patru cani de apa fierbinte. Amesteca bine apoi adauga doua linguri de otet. Lasa totul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Indeparteaza apoi varza.

Verde

Indeparteaza coaja de la 6 cepe rosii si adaug-o in doua cani de apa timp de 15 minute. Scurge apoi apa si adauga 3 linguri de otet.

Portocaliu

Indeparteaza coaja de la 6 cepe galbene si adaug-o in doua cani de apa timp de 15 minute. Scurge apoi apa si adauga 3 linguri de otet.

Sursa foto: theurbanbaker.com

Maro

Amesteca o cana de cafea foarte tare cu o cana de otet.

Rosu

Taie o sfecla de marime medie in cubulete si adauga pestea aceasta patru cani de apa clocotita si 2 linguri otet. Las-o sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si strecoara sfecla.

Mov deschis

Amesteca o cana de suc de grapefruit cu o lingura de otet.

Sursa foto principala: triedandtasty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete