Vopsirea oualor de Paste

#tendinte vopsire oua #oua paste 2018 #vopsire oua paste #oua paste

Tu cum vopsesti ouale de Paste? Iata care sunt tendintele anului 2018

Uita de traditionalele oua de Paste vopsite intr-o singura culoare. Anul acesta sunt la moda ouale vopsite in doua culori: roz si gri. Culorile sunt naturale si obtinute cu ajutorul fructelor de avocado si cerneala. Iata cat de usor sunt de obtinut.

Pentru obtinerea culorilor ai nevoie de avocado bine copt (pentru roz) si vopsea gri pe baza de alcool (pentru nuntele de gri). De asemenea, pentru ca rezultatele sa fie cele asteptate este musai sa folosesti oua cu coaja alba. In caz contrar culorile vor fi total diferite iar rezultatele deloc placute. Iata ce pasi trebuie sa urmezi.

1. Pune 12 oua la fiert, intr-un vas cu apa. In acelasi timp, intr-un alt vas adauga coaja si samburii de la 5-6 fructe de avocado impreuna cu 1 litru si jumatate de apa si pune totul la fier pana cand obtii nuanta dorita. Cu cat acestea vor fierbe mai mult, cu atat vei obtine o nuanta de roz mai inchisa.

2. Asigura-te ca ai la indemana 12 recipiente de dimensiuni mici, in care sa adaugi nuantele pentru vopsirea oualor. Tine cont de faptul ca vopseaua trebuie sa acopere ceva mai putin decat jumatate de ou, pentru a obtine dunga alba.

3. Cand ouale au fiert, scoate-le pe un servet de bucatarie de unica folosinta, alb, si lasa-le sa se usuce.

4. Intr-o cana cu apa adauga cate putina vopsea gri pe baza de alcool si amesteca bine pana se dizolva complet. Continua sa adaugi cate o picatura de vopsea pana obtii nuanta de gri dorita.

5. In 6 dintre cele 12 recipiente adauga mixul de apa cu vopsea gri si in celelelate 6 vopseaua roz, obtinuta din avocado.

6. Adauga ouale, pe rand, in cate o nuanta de vopsea. Scoate-le apoi pe un gratar si lasa-le sa se usuce, apoi adauga-le in cealalta nuanta de vopsea.

7. Asaza ouale in diferite pozitii astfel incat sa obtii diverse forme. Nu uita ca acestea trebuie sa aiba si o parte ce ramana alba.

Cu siguranta oaspetii vor fi impresionati de rezultate.

Sursa foto: styleathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare