Vopsirea oualor de Paste

#tehnici vopsire oua #vopsire oua paste #vopsirea oualor #oua paste #oua vopsite

3 metode inedite de a colora ouale de Paste

Pentru ca suntem in Postul Pastelui, iar pana in Joia Mare, ziua in care fiecare gospodina vopseste ouale pentru masa de sarbatoare nu mai e foarte mult, iti propunem cateva metode mai putin conventionale pentru aceasta indeletnicire.

Cu cravate vechi din matase

Ai citit cum nu se poate mai corect! Poti colora ouale de Paste cu ajutorul cravatelor vechi pe care tatal sau sotul tau nu le mai poarta. Singura conditie este sa fie din matase 100%.

Taie fasii de material suficient de mari incat sa poata acoperi in totalitate oul. Alege oua albe, pentru ca se coloreaza mai bine. Imbraca fiecare ou avand grija ca fata materialului sa stea lipita de coaja.

Cand toate ouale au fost impaturite, asaza inca un strat de panza peste ele, de data aceasta un material alb, fara imprimeu. Poti folosi tricouri sau servete vechi.

Asaza toate ouale invelite astfel intr-o oala si toarna deasupra apa cat sa le acopere suficient de bine. Adauga o jumatate de ceasca de otet, iar de cand a inceput apa sa fiarba, mai lasa ouale pe foc inca 20 de minute. Dezveleste-le si bucura-te de aceste oua decorate intr-un mod unic.

Cu sfecla rosie

Metoda de vopsit ouale cu frunze de ceapa o stie de acum toata lumea. Iata ca exista si varianta de colorat oua cu ajutorul sfeclei rosii. Cum? Taie doua sfecle de marime medie in cuburi si pune-le intr-un vas cu un litru de apa. Adauga trei linguri de otet alb si lasa-le la fiert 10 minute, pana cand apa capata o culoare rubinie. Strecoara apa colorata si pune in ea ouale deja fierte. Lasa-le pana dimineata si vor capata o nuanta roz inchis foarte frumoasa.

Cu petale de flori

Poate ca nu or iesi ele vopsite in culori puternice, insa ouale de paste colorate cu ajutorul florilor vor fi foarte frumoase si delicate. Aduna cate doi pumni de petale de garoafe, de crizanteme sau de violete. Asaza-le separat in borcane de 800 de grame si lasa petalele pana dimineata, astfel incat sa elimine culoarea. Scufunda oua albe fierte in aceste borcane si lasa-le cateva ore bune pana ce prind o culoare pala.

Sursa foto: minimalisti.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare