Vopsirea oualor de Paste

#oua de paste #oua #oua vopsite #vopsire oua #vopsirea oualor

Decorarea oualor de Paste: 5 tehnici originale din lumea intreaga

Decorarea oualor de Paste este o ocazie excelenta de distractie in familie, dar si de stimulare a creativitatii celor mari si celor mici deopotriva. Traditia vopsirii oualor cu ocazia sarbatorii Invierii Domnului s-a transformat, de-a lungul anilor, in izvorul nasterii unui lung sir de opere de arta.

Daca vrei sa impresionezi toti musafirii cu ouale de Paste pe care le decorezi, inspira-te din mai multe tehnici originale, folosite in lumea intreaga si prezentate de gospodine pasionate in mediul online.


1. Oua decorate cu lipici fierbinte

Iata o modalitate inedita si distractiva de a decora ouale de Paste: folosind un pistol cu lipici fierbinte (il gasesti in magazinele cu articole pentru lucru manual) si vopsea. Ai nevoie de instrumentul amintit, oua albe fierte, vopsea de oua, apa, otet si un carton de oua.

Lasa ouale sa se raceasca dupa fierbere, aplica lipiciul in modelele preferate, apoi cufunda ouale in vopseaua diluata in apa si otet. Poti dezlipi benzile de lipici, ca apoi sa aplici alta vopsea in urmele albe lasate ori poti lasa lipiciul pe suprafata cojii.





Sursa foto: creativeconnectionsforkids.com


2. Oua decorate cu frunze

Aceasta tehnica este folosita si in Romania, in mod traditional. Ai nevoie de cateva frunze din gradina pe care le asezi pe coaja oualor, un dres de dama mulat perfect pe ele si putina banda adeziva care sa tina totul la un loc. Cufunda ouale astfel "accesorizate" in vopseaua diluata in apa si vei obtine modele superbe, precum cele de mai jos:



Sursa foto: rosylittlethings.typepad.com


3. Oua decorate cu dantela si panglici

Iata o alta idee de decorare a oualor de Paste, folosind materiale mai putin obisnuite pentru acest demers creativ: cele textile. Vopseste ouale clasic, in nuante pastelate de bleu, verde, lila, galben-pai etc, apoi lipeste floricele din dantela sau crosetate si panglici, in modelele preferate. Acest design pentru oua este foarte feminin, delicat si boem.



Sursa foto: hinterlandmama.com


4. Oua decorate cu banda adeziva

Un mod foarte creativ si simplu de a obtine oua de Paste decorate original de Paste este sa folosesti fasii de banda adeziva, pe care sa le lipesti in diverse modele (zig-zag, cruce, orizontal etc). Ouale pot fi apoi vopsite clasic sau cu vopsea acrilica (mai intensa si mai sidefata). La final, dezlipesti pur si simplu banda adeziva si ramai cu un contrast superb intre culoarea de fond si urmele albe, imaculate.



Sursa foto: hinterlandmama.com


5. Oua decorate cu modele-macrameu

Foarte elegante si delicate. Asa se pot caracteriza ouale vopsite clasic in nuante pastelate si pictate cu vopsea alba, in modele-macrameu.



Sursa foto: hinterlandmama.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare