Vopsirea oualor de Paste

#oua paste #paste #vopsire #colorare #elastic #banda adeziva #model #ceara #burete #sarbatoare #retete paste

Oua de Paste cu modele personalizate

Transforma vopsirea oualor de Paste intr-un moment amuzant si antrenant. Oua cu sclipici, cerate, pastelate, marmorate…adorate de intreaga familie. Iata cateva tehnici inedite de colorare si ornare a oualor, precum si informatii despre pachetele distractive dedicate copiilor.

Hartia creponata

Aceasta tehnica este foarte des utilizata in randul gospodinelor. Pret mic, efort minim, vase curate si un platou cu oua de revista . Hartie creponata gasesti in librarii, in raioanele de cadouri ale supermarketurilor, in piata sau la florarie. Pretul unui sul variaza intre 1,5 si 5 lei. In functie de locul din care decizi sa o cumperi, vei decide si culorile care iti plac cel mai mult din multitudinea de variante posibile. Astfel, poti combina mai multe culori pe acelasi ou pentru a crea diferite efecte.

Procedeul de colorare:

1. Fierbi ouale;
2. Intre timp tai hartia creponata in fasii cu latime de aproximativ 1 cm;
3. Dupa ce ouale sunt gata, asteapta putin sa se raceasca suficient pentru a putea sa le tii in mana. Eventual foloseste o manusa de protectie pentru ca oul sa fie cat mai fierbinte;
4. Cu ajutorul unui pulverizator aplica otet din abundenta pe intreaga suprafata a oului;
5. Lipeste fasiile de hartie colorata pe oul umed in mai multe straturi; hartia trebuie sa fie mereu imbibata in otet;
6. Ai grija ca stratul de hartie sa fie cat mai gros, pentru ca oul sa capete o culoare cat mai aprinsa. Intensitatea culorii este data de calitatea hartiei, de cantitatea de otet aplicata precum si de durata de actiune stabilita de tine;
7. Asteapta cateva ore – pana cand hartia se usuca. Verifica periodic rezultatul;
8. Unge ouale cu ulei pentru mai mult luciu.
Daca alegi sa vopsesti ouale cu colorant alimentar atunci ai posibilitatea de a realiza un model marmorat. In general vei obtine culori pastelate, calde.
Iata pasii:
1. Este indicat sa folosesti oua cu coaja alba, deoarece acestea pun in evidenta culorile;
2. Fierbe ouale bine, timp de aproximativ 10 minute;
3. Pentru jocuri de culori cat mai interesante, poti folosi oua vopsite initial cu vopsea clasica, intr-o nuanta deschisa;
4. Prepara vopseaua intr-un bol sau o farfurie;
5. Adauga cateva linguri de ulei vegetal;
6. Ia oul cu grija si aseaza-l in vasul cu vopsea. Roteste-l pana cand prinde culoare. In general colorantul alimentar este foarte concentrat, asa ca va trebui sa te grabesti in realizarea acestui procedeu; daca adaugi o cantitate mai mare de ulei, procesul de vopsire va fi putin incetinit;
7. Scoate oul si aseaza-l pe un servetel uscat;
8. Repeta procedeul cu mai multe culori;
9. Dupa ce s-a scurs lichidul de pe ou, sterge-l cu grija cu un servetel de hartie si aplica putin ulei pentru a fixa nuantele si pentru a-i da un plus de stralucire.
Tips:
• Cu ajutorul unui elastic sau al benzii adezive poti realiza modele. Aplica banda adeziva pe un ou vopsit in prealabil intr-o culoare deschisa, urmand traseul unui model sau pur si simplu aleatoriu. Aplica colorantul prin pulverizare sau cu ajutorul unei pensule. Dezlipeste banda si bucura-te de rezultat. Zonele acoperite au pastrat culoarea initiala a oului.
• Picura ceara unei lumanari pe diferite zone ale oului, sau deseneaza un model cu ajutorul creioanelor cerate. Introdu apoi oul in colorant. Ceara va proteja culoarea initiala. Dupa ce oul s-a uscat poti indeparta ceara.
• Ai nevoie de un suport pentru oua si de cateva bucati mici de burete. Inmoaie buretele in colorant alimentar si aplica cu grija pe oul fiert. Poti realiza o multitudine de jocuri de culoare, avand avantajul ca poti controla intensitatea vopselei si poti retusa eventualele greseli .
In ultimii ani au aparut pe piata kituri de vopsire a oualor din ce in ce mai performante si complete. Acestea pot contine: creioane cerate, abtibilduri, vopsea, pensule, sclipici etc
Kitul de vopsire a oualor cu orez colorat te ajuta sa realizezi modele inedite intr-un timp foarte scurt.
Pachetul Junior iti pune la dispozitie abtibilduri, 5 tipuri de vopsea (rosu, galben, albastru, verde si violet) precum si cartonase pentru masa. Vopseaua se regaseste sub forma de pastile si nu este toxica.
Setul de 5 culori lichide este o solutie foarte rapida. Vopsirea se face „la rece”, fara a fi nevoie de o preparare sau fierbere.
Kitul casa iepurasului iti va oferi cinci variante de culori, benzi decorative, suport pentru oua precum si elemente amuzante de decor pentru cei mici.
Creioanele cerate magice sunt o tentatie irezistibila atat pentru copii cat si pentru adulti. Poti desena si colora ouale in voia inimii sau poti folosi sabloane pentru a realiza un desen elegant.
Vorbeste cu Iepurasul si imprumuta masina de pictat oua pentru copiii tai.
Iata mai multe seturi inedite precum si abtibilduri cu motive pascale:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului