Vopsirea oualor de Paste

# oua vospire #vopsit oua #oua paste #oua

Vopsitul natural al oualor! 5 metode care iti sunt la indemana

 

Traditia spune ca de Paste trebuie sa vopsim oua. Si nu doar in rosu. Este, in primul rand, un semn de recunostinta pentru jertfa lui Iisus Hristos, dar si un semn care vesteste bucuria primaverii.

In ultima vreme, tot mai multa lume vopseste ouale natural. Asta in ciuda faptului ca este mai greu de realizat fata de metoda rapida, cu vopsea artificiala, care nu este insa la fel de sanatoasa.

Ce fel de oua trebuie sa alegi

Pentru vopsitul natural este nevoie de oua cu coaja alba. Este important de stiut ca rezultatul poate nu va fi la fel de spectaculos ca in celalalt caz. Nuantele pot fi diferire, plus ca exista posibilitatea ca vopseaua sa nu prinda asa cum trebuie. De aceea sunt indicate ouale cu coaja alba.

1. Oua roz, cu suc de sfecla rosie

Pentru o astfel de reteta ai nevoie, in primul rand, de sucul de sfecla rosie. Dar, mai intai, trebuie sa fierbi foarte bine ouale, dupa care sa le lasi o noapte intreaga, intr-un recipient plin cu suc de sflecla. Acesta este timpul necesar ca sa se fixeze culoarea pe oua.

2. Oua galbene, cu ceapa

Este nevoie de cinci cepe mari, pe care le curati cu mare atentie, pentru ca se folosesc cojile. Daca doresti, poti folosi si ceapa rosie, dar sigur ca nuanta va fi una inchisa. Cu aceste coji poti vopsi 15 oua.
Cum se procedeaza? Cojile de ceapa se pun la fiert intr-o oala mare, acolo unde se pun si ouale. Se adauga doua linguri de otet, pentru a ajuta la fixarea culorii. Se lasa la fiert cam 15 minute, dar, atentie mare, la foc mic. Altfel, se pot crapa ouale.
Pentru o culoare de efect, in compozitie mai poti adauga si doua lingurite de boia de ardei.

Dupa ce s-au racit, ouale sunt unse fie cu o bucatica de slanina, fie cu putin ulei, dupa care se pun pe platou.

3. Oua verzi, cu spanac sau iarba

Procesul este acelasi ca si la ceapa. Spanacul trebuie fiert impreuna cu ouale, rezultatul fiind unul uimitor, deoarece se pot obtine mai multe nuante de la zeama, de la gri la verde crud.

4. Oua de culoarea ciocolatei

Este un efect absolut superb. Pentru asta trebuie sa fierbi, intr-un vas mai mare, cam 5-6 linguri mari de cafea, dupa care pui ouale. Le lasi sa fiarba cam 15 minute, pentru ca altfel risti sa iasa o culoare intensa. Este important sa fie fierte la foc mic.

5. Oua, cu aspect de frunze

O alta metoda extrem de interesanta. Se taie un dres subtire de nailon in bucati suficient de mari cat sa imbrace un ou, pe care se fixeaza frunze mici de leustean, patrunjel sau alte frunze de acest gen .

Dupa aceea, nailonul este inchis la cele doua capete cu cate un nod, pentru fixarea frunzelor. Saculetul este introdus intr-un vas mai mare, plin cu apa si se pune la fiert, la foc mic. Se introduc in apa colorata si ouale, care nu se tin mai mult de 10 -15 minute pentru a se impregna culoarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare