Aperitive

#cina romantica #ziua indragostitilor #creveti #valentines day #aperitive #scoici saint jacques

3 aperitive pentru cina romantica de Valentine's Day

Vrei sa pregatesti o masa speciala de Valentine's Day pentru persoana iubita din viata ta, insa ai ramas in pana de idei? Te-ai saturat de banalele apertive cu mezeluri si cascaval? Noi iti propunem trei retete inedite, cu ingrediente proaspete si savuroase pe care sa le servesti cu un pahar de vin alb rece!


Verine cu avocado si somon fume

Ingrediente:

  • 2 avocado bine copti
  • 250 grame mascarpone
  • 2 lamai verzi
  • 300 grame somon fume
  • arpagic verde
  • sare
  • piper

Cum se prepara:

Stoarce zeama lamailor verzi si amestec-o cu pulpa de avocado. Adauga branza mascarpone si asezoneaza cu sare si piper. Taie somonul in cubulete mici si adauga o parte dintre ele in compozitie. Repartizeaza compozitia in paharele si orneaza pe deasupra cu restul de cubulete de somon si arpagic verde.

Verinele de avocado si somon fume se pot servi cu paine prajita si un pahar de vin alb rece.
 

Creveti cu ghimbir si piper Cayenne

Ingrediente

  • 120 grame creveti fierti
  • 8 lipii mici
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita piper Cayenne
  • 2 lingurite busuioc
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • rucola
  • sare
  • piper


Cum se prepara:

Fierbe apa intr-o cratita si, cand da in clocot, adauga rucola. Lasa sa fierba timp de 5 minute, dupa care scurge-o bine. Mixeaza rucola intr-un blender pana obtii un piure. Asezoneaza cu sare si piper.

Combina crevetii cu ghimbir, piper Cayenne, busuioc, ulei de masline si suc de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper. Pe un platou, aranjeaza amestecul de creveti pe lipii mici. Orneaza apoi cu piure de rucola si asezoneaza cu sare si piper.

Crevetii cu ghimbir si piper Cayenne se servesc cu busuioc proaspat. Alaturi de aceste aperitive poti consuma si un pahar de vin alb.


Scoici Saint Jacques la gratar cu salsa de rosii

Ingrediente:

  • 8 scoici Saint Jacques
  • ulei de masline
  • 2 rosii
  • 1 mango
  • 1 ceapa rosie
  • zeama de la o lamaie verde
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper


Cum se prepara:

Taie rosiile si mango in cuburi mici. Toaca marunt si ceapa. Amesteca rosiile, mango si ceapa intr-un bol. Asezoneaza cu sare si piper, adauga si putin ulei de masline si amesteca usor.

Incinge un gratar si unge-l cu putin ulei de masline. Asaza scoile pe gratar si lasa-le timp de 1 minut pe fiecare parte.

Cand sunt gata, trasfera-le pe un platou si orneaza cu salsa de rosii. Asezoneaza cu sare si piper, stropeste cu putin ulei de masline si orneaza cu patrunjel tocat.

Scoicile se pot servi cu paine prajita unsa cu usturoi. Alatura la acest aperitiv un pahar rece de sampanie sau prosecco.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului