Briose cu spanac si prosciutto
Ingrediente:
- 6 oua,
- 1/2 cana de lapte,
- 3/4 cana branza moale de capra sfaramata,
- 200 gr spanac oparit si tocat marunt (trebuie sa fie foarte bine scurs),
- 1/2 cana ardei rosu copt taiat cubulete,
- 100 gr prosciutto feliat.
Mod de preparare: preincalzeste cuptorul la 225 de grade Celsius si pregateste tava sau formele de briose.
Intr-un bol mare bate ouale, laptele, 1/4 lingurita de sare si 1/8 lingurita de piper. Adaga branza, spanacul si ardeiul rosu. Pune compozitia in formele de briose (cate 1/4 in fiecare forma), adauga prosciutto si coace timp de 20 -25 de minute.
Dupa ce s-au racit cinci minute, briosele se scot din forme si se servesc calde.
Briose cu cheddar si zucchini
Ingrediente:
- 1 dovlecel mediu,
- 1/2 lingura sare,
- 2 cani faina,
- 2 lingurite praf de copt,
- 1/2 lingurita bicarbonat,
- 2 oua,
- 1 cana de zer,
- 4 lingurite ulei de masline extravirgin
- 400 grame spanac congelat si dezghetat (foarte bine scurs)
- 200 gr cheddar
Mod de preparare: preincalzeste cuptorul la 250 de grade Celsius si pregateste tava sau formele de briose.
Rade dovlecelul si presara 1/4 lingurita de sare pe el. Lasa-l sa stea 10 minute si apoi stoarce-l foarte bine.
Intr-un bol mare amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si restul de 1/4 lingurita de sare.
Intr-un alt bol bate ouale, zerul si uleiul de masline. Adauga aici dovlecelul stors, spanacul si cheddar si amesteca bine pentru omogenizare.
Pune compozitia in formele de briose si coace pana devin aurii, intre 23 si 27 de minute.
Briose pe baza de cereale
Ingrediente:
- 1 cana tarate de grau
- 1 cana faina de grau integral
- 1/2 cana zahar granulat
- 1 lingura praf de copt
- 1/2 lingura bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingura scortisoara macinata
- 1 varf de sare
- 1/2 cana mere mai putin dulci
- 1/2 cana lapte cu continut scazut de grasime
- 1/4 cana ulei de masline extravirgin
- 1 ou mare
Mod de preparare: preincalzeste cuptorul la 250 de grade Celsius si pregateste tava cu formele de briose - pune hartie in 10 gauri din 12 si lasa doua goale.
Intr-un bol mediu, combina ingredientele uscate: tarata de grau, faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Intr-un alt bol mai mare combina ingredientele umede: merele, laptele semidegresat, uleiul si oul. Adauga acum ingredientele uscate peste cele umede si amesteca foarte bine pana la omogenizare completa.
Imparte compozitia in formele de briose captusite cu hartie si pune la cuptor pentru 20 - 22 de minute. Dupa ce ai lasat sa se raceasca timp de 5 minute scoate-le din forme si lasa-le sa se racesaca complet inainte de a le servi.
Sunt minunate cu ceai sau suc de fructe si se pot servi la micul dejun sau chiar ca gustare intre mese.