Oua Benedict
Ingrediente
- 1 lamaie
- 2 linguri unt sau margarina
- 2 linguri de faina
- 1 cana de lapte
- Sare si piper
- 100 de grame de sunca
- 1 lingura otet
- 8 oua
- 4 muffins
- Baby spanac
Cum procedezi
Preincalezeste cuptorul la 180 de grade.
Prepara sosul: rade ½ coaja de lamaie si adauga 2 linguri de suc de lamaie. Intr-o tigaie, topeste untul. Pune faina si amesteca timp de 1 minut. Cu un tel, toarna treptat laptele. Lasa focul la mediu, amesteca, pana cand sosul se ingroasa si incepe sa fiarba. Redu acum focul, amesteca si lasa sa fiarba timp de 5 minute. Ia cratita de pe foc, pune coaja si sucul de lamaie, un praf de sare si piper negru.
Intre timp, taie sunca in felii. Intr-o alta tigaie, pune feliile de sunca la rumenit si lasa-le 5 minute, la temperatura medie, intorcandu-le doar o data.
Ia tigaia de pe foc si pune sunca deoparte, avand grija sa se mentina calda. In aceeasi tigaie, adauga otetul si jumatate de cana de apa fiarta. Lasa-le sa fiarba la foc mic.
Sparge un ou intr-o cana si pune-l in apa cu otet care fierbe. Repeta operatiunea cu alte trei oua. Lasa-le sa fiarba in apa 3-5 minute sau pana cand albusul devine ferm. Cu o spumiera, transfera ouale, pe rand, pe o farfurie pe care ai asezat un prosop de hartie. Procedeaza la fel si cu restul oualor.
In timpul in care se prepara ouale, pune jumatati de muffins in cuptor si lasa-le 10 minute sau pana cand capata o culoare aurie. Prepara si spanacul, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pe fiecare jumatate de muffin pune cate o felie de sunca, spanac, 1 ou si 2 linguri de sos.
Croissante cu oua, verdeturi si sunca
Ingrediente
- 6 oua mari, fierte tari
- ¼ cana pesto refrigerat
- 3 linguri maioneza light
- Piper negru
- 4 croissante
- 8 felii subtiri de sunca
- Rucola
Cum se prepara
Curata ouale de coaja si taie-le in bucati mici. Intr-un bol, amesteca ouale, pesto refrigerat, maioneza light, sare si piper.
Taie croissantele in doua si pune-le in toaster. Pune in fiecare croissant felii de sunca, cate o parte din salata de oua si rucola. Poti manca aceasta gustare imediat sau poti inveli croissantul in folie alimentara si il poti pune in frigider cel mult pentru patru ore.
Pasta de oua cu verdeturi
Ingrediente
- 8 oua fierte tari
- ¼ cana maioneza light
- 30 de grame de sunca
- 2 linguri de capere
- 2 linguri patrunjel verde
- 1 lingura apa
- piper
Cum se prepara
Pune galbenusurile din ouale taiate in doua, intr-un bol. Aranjeaza albusurile pe un platou. Paseaza galbenusurile pana cand se transforma intr-o pasta fina. Pune apoi peste acestea, restul ingredientelor si amesteca bine. Cu o lingura, umple jumatatile de albus cu aceasta pasta de galbenusuri.