Aperitive

#retete simple #aperitive #gustari #retete rapide

3 retete delicioase pentru o gustare rapida

O gustare rapida este intotdeauna binevenita! Poti transforma acest moment intr-un rasfat culinar in toata regula, cu aceste retete delicioase de gustari. Se prepara rapid, din doar cateva ingrediente, si iti vor da o stare de bine si multa energie.

Gustari cu pesto din rucola

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Ingrediente

  • 300 de grame de baby rucola
  • 1/3 cana parmezan ras
  • ¼ cana muguri de pin prajiti
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • ½ cana ulei de masline
  • Sare
  • paine prajita
  • ricotta

Cum se prepara

Intr-un robot de bucatarie pune rucola, parmezanul, mugurii de pin, sucul de lamaie, usturoiul, uleiul de masline si sare si paseaza-le pana cand amestecul devine fin.

Pune pe felii de paine prajita un strat generos de ricotta, iar deasupra adauga pesto de rucola, cativa muguri de pin si coaja de lamaie.

Mini pizza cu prosciutto si piersici

Sursa foto: goodhousekeeping.com

Ingrediente

  • 450 de grame de aluat de pizza
  • 3 piersici sau nectarine, fara samburi, taiate felii
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 lingurite tarhon tocat
  • 100 grame branza Gruyere razuita
  • 300 grame de baby rucola
  • 100 de grame de prosciutto feliat

Cum se prepara

Incalzeste gratarul la temperatura medie. Imparte aluatul in doua si modeleaza doua blaturi dreptunghiulare.

Amesteca feliile de piersica cu ulei, sare si piper. Pune pe gratar aluatul si piersicile, cate 3-5 minute pe o parte. Scoate piersicile intr-un castron, iar blatul transfera-l pe un tocator de lemn.

Peste piersici pune tarhon si suc de lamaie, sare si piper. Peste aluat presara branza Gruyere si pune-l pe gratarul acoperit, inca 2-3 minute, pana cand branza se topeste.

Amesteca rucola cu piersicile. Pune peste aluatul cu branza, felii de prosciutto si deasupra salata de piersici si rucola.

Smochine umplute cu branza de capra

Sursa foto: snixykitchen.com

Ingrediente

  • 6 smochine de marime medie
  • 80 de grame de branza de capra
  • 2 linguri de nuci tocate
  • 1 lingura de salvie tocata
  • 2 linguri de miere de albine
  • Sare si piper

Cum se prepara

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie coditele smochinelor si fa un X in varful fiecarei fructe pana la jumatate.

Umple smochinele cu branza de capra, folosind o lingurita si asaza-le intr-o tava cu hartie de copt. Presara peste smochinele umplute, nuci macinate, salvie si putina miere. Adauga sare si piper proaspat rasnit. Pune smochinele la cuptor pana cand devin moi si incep sa isi lase sucul. Smochinele umplute cu branza de capra se mananca calde, de obicei insotite de un pahar de vin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului