Aperitive

#mic dejun #retete sanatoase #retete simple #retete mic dejun #retete rapide

3 retete ideale pentru un mic dejun sanatos

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si este bine ca ea sa fie conceputa din ingrediente de calitate si hranitoare pentru intreg organismul. In afara de aceste calitati, pe primul plan este gustul care atrage si este placut. Iata 3 retete ideale pentru un mic dejun sanatos:

1. Clatite de hrisca

Ingredientele necesare:

  • 100 grame de faina de hrisca
  • 1 ou mare de la gaini crescute in aer liber
  • 250 ml de lapte
  • 125 ml de apa
  • 1 lingurita de iaurt grecesc
  • Ulei de arahide sau ulei de masline

Sugestii de indulcitori:

  • Fructe proaspete
  • Fructe de padure si iaurt grecesc
  • Sos de ciocolata si iaurt grecesc
  • Suc de lamaie si indulcitor
  • Piure de mere si frisca

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele si se pun in tigaie in portii mici pentru a se praji. La fiecare se pune un pic de ulei in tigaie.

Se iau de pe foc si se servesc ori calde, ori dupa ce se racesc cu indulcitori pe deasupra.

Se pot pune la frigider, daca au ramas, cu hartie de copt intre fiecare bucata si se reincalzesc la nevoie.

2. Briose cu morcov si mar

Ingrediente necesare:

  • 2 morcovi rasi medii
  • 2 mere rase fara coaja
  • 100 de grame de alune sfaramate
  • 60 de grame de stafide
  • 1 lingurita si jumatate de mirodenii amestecate
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 75 grame de ricotta
  • 3 oua
  • 2 lingurite de extract de vanilie
  • 125 grame de crema de branza
  • 2 lingurite de miere

Preparare:

Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 180 de grade Celsius si se pregateste o tava pentru briose de 12 bucati cu hartia speciala.

Se amesteca toate ingredientele in afara de 1 lingurita de vanilie, crema de branza si miere.

Se pune amestecul in tava si se lasa 25 de minute. Restul de ingrediente se pun peste briose dupa ce s-au racit.

3. Paine de banana cu unt de arahide

Ingrediente necesare:

  • Ulei de cocos
  • 80 ml de sirop de artar
  • 3 banane decojite, sfaramate
  • 100 de grame de ulei de cocos, topit
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 200 grame de faina fara gluten
  • 1 lingurita de chia
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • 150 grame ciocolata sfaramata
  • 150 grame de unt de arahide

Preparare:

Cuptorul este preincalzit la 170 de grade Celsius, se unge o tava cu ulei de cocos si se pune hartie de copt.

Se amesteca mai intai: banana, sirpul de artar, ulei, vanilie si zahar. Separat faina, chia, praf de copt si bicarbonat, sare si apoi cele doua compozitii impreuna.

Se pune o patrime de compozitie, apoi ciocolata si tot asa pana se termina.

Se coace 50 minute.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare