Aperitive

#idei sandwich #sandwich sanatos #retete sanatoase #retete simple #retete sandwich #sandwich

3 sandwichuri sanatoase, perfecte pentru pachetul de la munca

Ai ramas in pana de idei si nu mai stii ce sa iti pui in pachetul pe care il iei a doua zi la munca? Incearca niste sandwichuri numai bune de savurat in pauza de pranz. usor de preparat si facute din ingrediente alese cu grija, de tine, pentru a te bucura de o masa savuroasa. Inspira-te din urmatoarele retele delicioase.

Sandwich cu somon si bacon

Ingrediente:

  • 8 felii de bacon
  • 1 iaurt grecesc
  • marar verde
  • 1 fir ceapa verde tocata mare
  • 500 grame somon file fara piele
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 8 felii de paine prajita
  • salata verde
  • rosii
  • salata de castraveti (optional)

Cum se prepara

Baconul se frige intr-o tigaie pana devine crocant. Amesteca iaurtul grecesc cu mararul verde tocat, ceapa, sare si piper. Taie somonul in patru bucati subtiri, condimenteaza cu sare si piper si prepara-l in ulei la temperatura medie, pana capata o culoare opaca, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.

Pune din amestecul cu iaurt peste fiecare dintre cele patru felii de paine prajita si deasupra asaza salata, felii de rosii, somon, bacon si inca patru felii de paine prajita. Serveste sandwichul cu salata de castraveti.

Sandwich in lipie cu ton si avocado

Ingrediente

  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 1/2 lingura ulei de masline
  • Sare, piper
  • Conserva de ton 
  • 1 avocado
  • 2 fire ceapa verde tocata
  • Amestec de salate verzi
  • 4 lipii

Cum se prepara

Intr-un bol, amesteca sucul de lamaie, uleiul, sare si piper. Toarna amestecul peste ton, avocado taiat bucati si ceapa verde tocata.

Pune pe fiecare lipie cate o parte din amestecul de salate verzi, asaza amestecul de ton si avocado si ruleaza lipia.

Tartine cu vinete si rosii

Ingrediente

  • 8 felii de paine, de preferat o specialitate rustica
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 vinete mici, feliate subtire
  • Sare
  • 100 de grame de mozzarella rupta bucatele mici
  • 4 rosii taiate in felii subtiri
  • Parmezan ras
  • Busuioc pentru decor

Cum se prepara

Incinge gratarul la temperatura medie si asaza feliile de paine pentru 5 minute sau pana cand painea devine crocanta. Pune feliile de paine pe o farfurie si freaca fiecare felie cu usturoi. Presara apoi peste paine 2 linguri de ulei de masline.

Amesteca vinetele taiate in felii subtiri cu uleiul de masline ramas si presara sare. Pune vinetele pe gratar pentru 5 minute, intoarce-le si asaza peste ele mozzarella. Mai lasa-le pe gratar pentru 5 minute sau pana cand branza se topeste. Pune peste fiecare felie de paine, felii de rosii si sare, apoi un strat de vinete si la final presara parmezan si busuioc verde pentru decor.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.