Jalapeno umpluti cu branza de capra
Ingrediente:
- 60 grame branza de capra,
- 60 grame branza degresata,
- o lingura ceapa rosie taiata cubulete,
- 3/8 lingurita sare,
- 1/4 lingurita piper,
- 1/4 lingurita usturoi granulat,
- 8 ardei jalapeno, taiati pe jumatatet pe verticala si curatati de seminte,
- 3 felii de bacon fiert maruntite,
- 2 linguri dulceata de ardei iute,
- o lingura de apa.
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul si combina primele 6 ingrediente intr-un bol mediu. Aranjaza jumatatile de ardei intr-o tava si umple-i cu amestecul realizat mai devreme. Coace 7 minute, sau pana cand ardeii sunt fragezi si incep sa se rumeneasca usor. Amesteca dulceata de ardei iute cu apa si arunca uniform peste ardei.
Tulpini de telina umplute cu crema de branza si nuci
Ingrediente:
- 5 tulpini de telina,
- 225 grame crema de branza,
- 120 grame nuci tocate,
- o lingura miere,
- 1/4 lingurita sare,
- 1/8 lingurita scortisoara macinata,
- o lingura ceapa verde taiata felii.
Mod de preparare:
Taie fiecare tulpina de telina in doua bucati. Amesteca nucile, crema de branza, mierea, sarea si scortisoara intr-un castron mediu. Umple tulpinile de telina cu acesata combinatie, presara ceapa taiata si serveste imediat.
Dovlecei umpluti cu pui
Ingrediente:
- doi dovlecei galbeni,
- doua linguri ulei de masline,
- 80 grame sos Frank’s RedHot,
- 50 grame unt nesarat,
- 4 linguri otet alb,
- 1/2 lingurita sos Worcestershire,
- 60 grame crema de branza,
- 450 grame pui fiert taiat cubulete,
- o tulpina telina taiata marunt,
- un morcov tocat fin,
- doua fire de ceapa verde taiate marunt,
- 225 grame branza Monterey Jack maruntita,
- o lingurita sare,
- 1/2 lingurita piper,
- branza albastra pentru servit
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Taie dovleceii pe jumatate pe lungime, curata-i de seminte, unge-i cu doua linguri de ulei si pune-i la copt intr-o tava pentru 35 - 40 de minute.
Amesteca sosul iute, untul, otetul si Worcestershire intr-o cratita mica si incalzeste pana se topeste untul. Se ia de pe foc, se adauga crema de branza si se omogenizeaza. Intr-un bol mare, se amesteca sosul obtinut mai devreme, puiul, telina, morcovul si branza.
Razuieste usor interiorul dovleceilor cu o furculita si pune-l intr-un bol mediu. Condimenteaza dovlecelul razuit cu sare si piper si adauga-l peste compozitia cu pui facuta mai devreme.
Pune jumatatile de dovleci intr-o tava de copt captusita cu hartie de copt si umple-i cu amestecul realiat anterior, presara branza ramasa si coace la cuptor pentru 4 minute. Presara banza albastra si serveste.
Crema de masline si branza
Ingrediente:
- 225 grame crema de branza,
- 120 grame masline verzi umplute cu gogosari,
- o lingura maioneza,
- 120 grame nuca tocata,
- 60 grame ceapa verde taiata marunt.
Mod de preparare:
Amesteca maslinele, crema de branza si maioneza. Modeleaza amestecul obtinut in doua rulouri, infasoara-le in folie de plastic si tine-le la rece pentru 30 de minute. Prajeste nucile intr-o tigaie. Presara-le peste rulourile care au stat la rece, taie in rondele si serveste.