Iti doresti sa-ti impresionezi invitatii cu un aperitiv fin si elegant? Incearca aceasta reteta de ciuperci umplute cu patru feluri de branza si rasfata-i pe cei dragi cu o adevarata delicatesa!
Ingrediente pentru ciupercile umplute cu 4 feluri de branza
- 12 ciuperci Champignon mari
- o ceapa tocata marunt
- 6 catei de usturoi tocat marunt
- o cana si jumatate de frunze de spanac
- 1/2 ceasca de ricotta
- 1/4 ceasca de crema de branza
- un varf de cutit de nucsoara
- doua linguri de mozzarella rasa
- doua linguri de parmezan ras
- o lingurita de praf de usturoi
- sare
- piper
Cum se prepara ciupercile umplute cu 4 feluri de branza
Coace ciupercile curatate la 180 de grade. Toaca-le coditele si caleste-le intr-o tigaie cu ceapa si usturoiul, timp de 2-3 minute. Adauga spanacul maruntit si mai lasa compozitia pe foc pana cand scade apa.
Amesteca ricotta cu crema de branza si cu mozzarella si adauga nucsoara, sare si piper dupa gust. Adauga mixul de branza peste cel cu legume si umple ciupercile cu pasta rezultata. Presara parmezan ras si praf de usturoi deasupra lor si rumeneste-le in cuptor inca 8-10 minute.
Cum se servesc ciupercile umplute cu 4 feluri de branza
Poti presara putina verdeata deasupra ciupercilor, pe care le vei servi calde, alaturi de un pahar de vin rosu fructat si aromat.
Sursa foto: mushroominfo.com