Aperitive

#cartofi #faina #pesmet #somon #peste

Aperitive din peste prajit

Daca iti place pestele, poti incerca sa-l gatesti si sub alta forma decat cea obisnuita. Fa o reteta de bilute de peste, asemanatoare unor chiftele .

Ingrediente pentru aperitive din peste prajit
 

  • 500 gr cartofi
  • 400 gr somon la conserva
  • 1 ceapa mica, rasa
  • 2 tulpini de telina, taiate
  • 1 lingura marar proaspat, tocat
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 20 ml suc de lamaie
  • 2 oua, batute usor
  • 40 ml lapte
  • ½ cana faina
  • 2 cani pesmet proaspat
  • ulei de floarea soarelui
  • maioneza

 

Cum se prepara aperitivele din peste prajit

Taie cartofii in bucati mari, fierbe-i bine, scurge-i si apoi sfarama-i pana obtii un piure. Lasa-i intr-un castron la racit.

Scurge bine somonul de lichid, scoate oasele si apoi pune pestele peste cartofi. Adauga ceapa, telina, mararul, coaja si sucul de lamaie. Pune sare si piper dupa gust, apoi amesteca bine compozitia pentru a obtine un soi de pasta. Lasa-o la frigider jumatate de ora.

Bate ouale si laptele intr-un castron. In alte doua recipiente pune faina si pesmetul.

Scoate compozitia din frigider si formeaza din ea bile, ca niste chiftelute. Da-le apoi prin faina, apoi da-le prin sosul de oua cu lapte, apoi prin pesmet.

Incinge niste ulei intr-o tigaie si prajeste mingiutele la foc mediu. Cand capata o culoare aurie, le poti scoate din tigaie. Scurge-le de excesul de grasime pe un prosop de hartie.
 

Cum se servesc aperitivele din peste prajit
 

Pentru sos, foloseste maioneza. O poti aseza separat intr-un castron, pe platoul cu peste sau direct peste mingiutele de somon. Poti folosi si frunze de salata pentru a realiza un pat de verdeata pentru bilele de peste. O alta varianta este sa folosesti bilele de peste pentru a face minifrigarui pe scobitori.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului