Ingrediente pentru batoanele proteice cu banane si migdale
- 130g fulgi de ovaz
- 130g amestec de cereale (fulgi de grau, orz, ovaz etc)
- 1/3 cana fulgi migdale, sfaramati
- 1 ou
- 1/2 cana piure de banana
- 1/3 cana unt de migdale sau arahide
- 100 g miere
- 30 g faina integrala
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita condimente pentru placinta de mere
- 1/2 lingurita vanilie
- 1/4 lingurita sare
- 3/4 cana mere confiate, taiate cubulete mici
Cum se prepara batoanele proteice cu banane si migdale
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt, inclusiv pe marginile acesteia.
Adauga fulgii de ovazi si migdalele in tava si coace-le timp de 8 minute, sau pana devin aurii. Lasa-le apoi sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un bol incapator bate oul bine pana obtii un amestec omogen. Adauga apoi piureul de banana, untul de migdale, mierea, faina, praful de copt, condimentele pentru placinta de mere, vanilia si sarea. Amesteca totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi cerealele si fructele confiate si fulgii de ovaz cu migdale, la temperatura camerei si continua sa amesteci paa cand totul se combina foarte bine.
Adauga compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si niveleaz-o cu ajutorul unei linguri. Coace totul timp de 20 de minute sau pana cand prinde o crusta maronie la suprafata.
Opreste focul si lasa cuptorul cu usa deschisa pana cand se compozitia se raceste la temperatura camerei. Scoate tava din cuptor si taie batoane de dimensiunile dorite.
Cum se servesc batoanele proteice cu banane si migdale
Serveste batoanele proteice cu banane si migdale alaturi de o cana de ceai sau de cafea, ori alaturi de un smoothie de sezon.
Sursa foto: babble.com