Aperitive

#halloumi prajita #halloumi # reteta halloumi #branza halloumi

Betisoare crocante de branza halloumi, reteta ideala in zile friguroase

Betisoarele crocante de branza halloumi sunt usor de preparat si numai bune in zilele friguroase. Sunt perfecte pentru a fi servite cand ai musafiri neasteptati sau cand prietenii vin in vizita. Iata cat de usor se prepara.

Ingrediente pentru betisoarele crocante de branza halloumi

  • 170g iaurt grecesc
  • 1 lamaie (coaja rasa si zeama stoarsa)
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 3 linguri za'atar
  • 75g faina
  • 500g branza halloumi, taiata betisoare
  • ulei, pentru prajit
  • cateva frunze de menta
  • sare
  • piper

Cum se prepara betisoarele crocante de branza halloumi

Intr-un vas amesteca iaurtul cu coaja de lamaie si adauga pasta de ardei iute. Asezoneaza cu sare si piper si adauga zeama de lamaie, dupa gust.

Pe o farfurie intinsa, adauga za'atar, faina si putina sare. Amesteca bine, apoi tavaleste betisoarele de branza halloumi prin acesta.

Pune uleiul la incins intr-o tigaie, la foc mare. Cand acesta s-a incins foarte bine, adauga branza, pe rand si las-o sa se rumeneasca, avand grija sa o intrci cand este cazul. Nu o lasa mai mult de un minut, doua.

Scoate branza cu ajutorul unei spatule si las-o sa se scurga pe o farfurie tapetata cu prosoape de bucatarie de unica folosinta.

Transfer-o apoi pe un platou, in mijlocul caruia ai asezat sosul preparat anterior, si presara peste branza, menta tocata marunt.

Sursa foto: scrummylane.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului