Branza cu fistic si miere aromatizata este atat un desert fin, cat si un aperitiv sofisticat, un functie de momentul in care alegi sa il servesti.
Ingrediente pentru branza cu fistic si miere aromatizata
- 350 g branza proaspata de capra
- 150 ml smantana
- 1 foaie gelatina
- 2 linguri lapte
- 40 g zahar pudra
- 40 g fistic
- 100 ml miere de salcam
- 20 g stafide
- 1 lingura condimente amestec (scortisoara, cardamom, chimion, piper)
Cum se prepara branza cu fistic si miere aromatizata
Pune stafidele la hidratat. Separat, lasa si gelatina la inmuiat in apa rece.
Amesteca branza cu fisticul, mierea si condimentele.
Incalzeste gelatina in lapte, apoi las-o la racorit si toarn-o peste branza.
Bate smantana, adauga zaharul pudra si pune amestecul acesta peste crema de branza.
Pune branza la frigider, pana in momentul servirii.
Cum se serveste branza cu fistic si miere aromatizata
Serveste branza sub forma unor bulgarasi, modelati cu ajutorul unei lingurite si avand alaturi fructe proaspete ( pere, smochine, caise).
Sursa foto: lemonlovenotes.com