Ingrediente pentru briosele aperitiv cu bacon, cartofi si cascaval
- 150g faina
- 50g fulgi de cartofi
- 100g cascaval ras
- 100 ml smantana
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 1/2 lingurita zahar
- 3 linguri ulei
- 1/2 pachet drojdie uscata
- sare
Pentru umplutura
- 100g bacon
- 1 lingurita mustar
- 1 lingura smantana
- 1/2 lingura unt
- 1 ceapa (sau 1 legatura ceapa verde)
- piper negru macinat
- sare
Cum se prepara briosele aperitiv cu bacon, cartofi si cascaval
Intr-un bol incapator adauga faina, fulgii de cartofi si sarea si amesteca bine. Incorporeaza apoi smantana, jumatate din cantitatea de cascaval ras, oul, uleiul si drojdia topita in laptele caldut, amestecat cu zahar. Cu ajutorul unui mixer amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Intr-o tigaie incapatoare topeste untul si adauga ceapa. Caleste-o pana incepe sa se inmoaie apoi adauga baconul tocat marunt. Adauga apoi mustarul si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Stinge focul si adauga smantana. Amesteca bine si lasa compozitia sa se raceasca.
Adauga hartie speciala in tava pentru briose sau unge formele cu unt. Umple fiecare forma pe jumatate cu aluat, apoi formeaza un crater in mijloc. Adauga umplutura in fiecare crater. Acopera apoi cu aluat. Ai grija ca briosele sa nu fie mai inalte de 3/4 din forma deoarece vor da pe afara. Presara deasupra cascavalul ramas.
Lasa briosele la dospit timp de 20 de minute apoi coace-le la cuptorul preincalzit la 180o Celsius, timp de 15-20 de minute sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.
Cum se servesc briosele aperitiv cu bacon, cartofi si cascaval
Serveste brisele calde alaturi de o salata de sezon sau ca atare. Pot fi servite ca aperitive sau la micul dejun.
Sursa foto: bacondippersgallery.blogspot.com