Aperitive

#briose cu bacon #briose sarate #briose #briose aperitiv

Briose aperitiv cu bacon, cartofi si cascaval, gata in cateva minute

Briosele aperitiv cu bacon, cartofi si cascaval sunt usor de preparat si pot inlocui cu succes un mic dejun sau pot fi servite ca aperitiv cand ai musafiri. Se prepara in doar cateva minute si pot fi servite atat calde cat si reci.

Ingrediente pentru briosele aperitiv cu bacon, cartofi si cascaval

  • 150g faina
  • 50g fulgi de cartofi
  • 100g cascaval ras
  • 100 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 pachet drojdie uscata
  • sare

Pentru umplutura

  • 100g bacon
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura smantana
  • 1/2 lingura unt
  • 1 ceapa (sau 1 legatura ceapa verde)
  • piper negru macinat
  • sare

Cum se prepara briosele aperitiv cu bacon, cartofi si cascaval

Intr-un bol incapator adauga faina, fulgii de cartofi si sarea si amesteca bine. Incorporeaza apoi smantana, jumatate din cantitatea de cascaval ras, oul, uleiul si drojdia topita in laptele caldut, amestecat cu zahar. Cu ajutorul unui mixer amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.

Intr-o tigaie incapatoare topeste untul si adauga ceapa. Caleste-o pana incepe sa se inmoaie apoi adauga baconul tocat marunt. Adauga apoi mustarul si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Stinge focul si adauga smantana. Amesteca bine si lasa compozitia sa se raceasca.

Adauga hartie speciala in tava pentru briose sau unge formele cu unt. Umple fiecare forma pe jumatate cu aluat, apoi formeaza un crater in mijloc. Adauga umplutura in fiecare crater. Acopera apoi cu aluat. Ai grija ca briosele sa nu fie mai inalte de 3/4 din forma deoarece vor da pe afara. Presara deasupra cascavalul ramas.

Lasa briosele la dospit timp de 20 de minute apoi coace-le la cuptorul preincalzit la 180o Celsius, timp de 15-20 de minute sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.

Cum se servesc briosele aperitiv cu bacon, cartofi si cascaval

Serveste brisele calde alaturi de o salata de sezon sau ca atare. Pot fi servite ca aperitive sau la micul dejun.

Sursa foto: bacondippersgallery.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului