Aperitive

#legume #retete #tocana #caponata alla siciliana #tocana de lugume

Caponata alla Siciliana

Caponata este o tocana de legume, traditionala in Sicilia. Se potriveste foarte bine in anotimpul cald, deoarece este indicat sa consumam mancaruri usoare, fara carne.

Ingrediente Caponata alla Siciliana

4-5 vinete

250 g masline

2 cepe medii

4 rosii coapte

2 catei usturoi

3 tulpini de telina (sau apio)

50 g capere

5 linguri otet

1 lingura zahar

10 linguri ulei de masline

sare

busuioc

Cum se prepara Caponata alla Siciliana

Taie vinetele cubulete si lasa-le in apa rece, circa doua ore.

Intre timp, decojeste rosiile si curata-le de seminte, apoi taie-le cubulete. Procedeaza in acelasi fel si in cazul cepei si usturoiului.

Pune ceapa si usturoiul la calit, in 2 linguri de ulei, iar dupa ce devin aurii, adauga rosiile tocate, maslinele si caperele. Lasa totul la fiert, pana obtii un sos.

Scurge vinetele de apa si caleste-le separat, in restul de ulei ramas. Procedeaza la fel si cu tulpinile de telina, pe care le-ai tocat, deasemenea, cubulete.

Adauga vinetele si telina peste sosul de rosii si masline, apoi presara zaharul si otetul si potriveste caponata de gust, cu sare.

Cum se serveste caponata alla Siciliana

Serveste caponata cu frunze de busuioc praospete deasupra, dupa ce s-a racit bine.

Foto:przepisy.wortale.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului