Cartofii copti cu ciuperci sunt ideali pentru serile racoroase. Se prepara repede si sunt foarte gustosi. Se servesc fierbinti, simpli sau cu diverse sosuri .
Ingrediente pentru cartofi copti cu ciuperci
Cum se prepara cartofii copti cu ciuperci
Spala cartofii si pune-i intr-o tava de copt. Inteapa-i din loc in loc cu furculita. Da-i la cuptor timp de 45 - 50 de minute. Cand sunt gata taie putin din varful cartofilor si scoate miezul.
Pune miezul intr-un bol. Adauga laptele si amesteca pana obtii o pasta cremoasa. Asezoneaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie incinge untul. Adauga ciupercile si lasa-le pe foc pana cand se inmoaie. Adauga apoi ciupercile peste compozitia cu cartofi . Amesteca bine.
Umple apoi carcasele de cartofi cu aceasta compozitie. Unge fiecare cartof cu putin unt topit. Da apoi din nou la cuptor, pana cartofii capata o culoare aurie.
Cum se servesc cartofii copti cu ciuperci
Cartofii copti cu ciuperci se servesc cu patrunjel pe deasupra. Ii mai poti servi si cu sos de parmezan.