Cartofii moldovenesti cu smantana sunt un preparat care poate fi servit atat pe post de aperitiv, cat si ca o garnitura la alte mancaruri.
Ingrediente pentru cartofi moldovenesti cu smantana
- 500 gr cartofi
- 2 oua
- 55 gr ulei
- un varf de cutit de bicarbonat
- 200 gr smantana
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara cartofii moldovenesti cu smantana
Cartofii se dau pe razatoare si apoi se sareaza. Sunt lasati intr-o sita, sa se scurga apa din ei, dupa care trebuie sa fie storsi foarte bine de lichid.
Apoi se pun deoparte intr-un castron si se sparg peste ei cele doua oua. Adauga in compozitie sare si piper dupa gust, precum si bicarbonatul.
Amesteca toata compozitia pentru omogenizare.
Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste cartofii, luand cate un polonic, astfel incat sa obtii mai multe portii. Prajeste-i bine pe ambele parti, pana cand se rumenesc. Scurge-i apoi de ulei cu ajutorul unei spatule speciale si aseaza-i pe prosoape de hartie de bucatarie.
Cum se servesc cartofii moldovenesti cu smantana
Cat sunt calzi inca, aseaza cartofii pe o farfurie si garniseste-i cu smantana. Poti adauga verdeata daca doresti.