Ingrediente pentru cartofii noi, inveliti in bacon
- 800g cartofi noi, taiati in jumatat (sau sferturi daca sunt prea mari)
- 15 felii de bacon, taiate jumatati
- 3/4 cana maioneza
- 1/4 cana iaurt
- 2 linguri marar tocat marunt
- 1 lingurita seminte de chimen
- sare
- piper
Cum se prepara cartofii noi, inveliti in bacon
Prepara cartofii la steamer timp de 15 minute, apoi lasa-i sa se raceasca.
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Inveleste fiecare cartof intr-o bucata de bacon si asaza-i in tava. Asezoneaza cu sare dupa gust. Coace-i pana devin crocanti (18-20 de minute).
Inte timp, intr-un bol incapator amesteca maioneza, iaurtul, mustarul si chimenul. Amesteca foarte bine apoi adauga sare si piper dupa gust.
Cum se servesc cartofii noi, inveliti in bacon
Serveste cartofii calzi, alaturi de sosul de maioneza cu marar.
Sursa foto: thekitchn.com