Aperitive

#placinta cu iaurt #placinta bulgareasca # placinta cu branza

Cea mai buna placinta bulgareasca. E super simplu de facut

 

Bulgarii sunt mari crescatori de oi si capre si, implicit, sunt specialisti in branzeturi. Iar daca branza le iese ca la carte, e lesne de inteles de ce devine ingredientul principal pentru aperitive si chiar deserturi. Celebra Banita, placinta lor traditionala cu branza si iaurt, se pregateste in orice imprejurare si se mananca la orice ora din zi si din noapte.

Ingrediente:

Banita este una dintre cele mai simplu de pregatit placinte. Ai nevoie doar de cateva ingrediente:

- 1 pachet foi subtiri de placinta;

- 600 g branza de oaie;

- 750 ml iaurt;

- 4 oua;

- 8 linguri de unt;

Cum se prepara:

Se bat ouale si se amesteca usor cu iaurtul. Apoi se adauga branza faramitata.

Se intinde cate o foaie de placinta, se unge cu pensula cu unt topit, apoi se adauga o alta foaie deasupra. Peste cele doua se aseaza pe lungime parte din amestecul se ou cu iaurt si branza, apoi se ruleaza. Se repeta procedeul cu restul foilor, apoi rulourile se aseaza intr-o tava rotunda in forma de melc.

Cand au fost asezate toate rulourile in tava, se ung la suprafata cu un topit si se da tava la cuptor pentru 25 de minute, pana cand placinta devine aurie.

Foto: gotowaniena102.blogspot.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.