Ingrediente pentru checul aperitiv cu spanac
- 500g spanac proaspat
- 200g branza feta
- 1 legatura marar
- 150g faina
- 1 plic praf de copt
- 3 oua
- 120 ml lapte
- 80 ml ulei de masline extravirgin
- 50g unt
- sare
- piper
- 1 lingurita oregano
Cum se prepara checul aperitiv cu spanac
Spala bine spanacul si opareste-l in apa clocotita timp de cateva secunde. Scurge-l apoi foarte bine si lasa-l sa se raceasca. Toaca-l dupa preferinte, insa nu foarte marunt.
Intr-o tigaie topeste untul si adauga spanacul cu putina sare si piper. Caleste totul foarte bine pana cand spanacul se inmoaie, apoi lasa-l sa se raceasca.
Intr-un bol pentru mixer adauga faina si praful de copt. Incorporeaza ouale, pe rand, apoi uleiul si laptele. La final adauga branza sfaramitata bine, spanacul si mararul tocat marunt. Amesteca foarte bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga oregano.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace checul la foc mediu timp de 60-70 de minute.
Cum se serveste checul aperitiv cu spanac
Checul aperitiv cu spanac se poate servi atat cald cat si rece alaturi de alte aperitive.
Sursa foto: recipeshubs.com