Aperitive

#aperitiv spanac #chec aperitiv spanac #retete spanac #chec aperitiv #spanac

Chec aperitiv cu spanac, reteta perfecta la inceput de primavara

Spanacul este una dintre legumele vedeta ale primaverii. Este ieftin dar si foarte sanatos in acelasi timp, fiind bogat in vitamine dar si minerale. Iata o reteta simpla si gustoasa cu spanac pe care o poti prepara in cateva minute.

Ingrediente pentru checul aperitiv cu spanac

  • 500g spanac proaspat
  • 200g branza feta
  • 1 legatura marar
  • 150g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 80 ml ulei de masline extravirgin
  • 50g unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano

Cum se prepara checul aperitiv cu spanac

Spala bine spanacul si opareste-l in apa clocotita timp de cateva secunde. Scurge-l apoi foarte bine si lasa-l sa se raceasca. Toaca-l dupa preferinte, insa nu foarte marunt.

Intr-o tigaie topeste untul si adauga spanacul cu putina sare si piper. Caleste totul foarte bine pana cand spanacul se inmoaie, apoi lasa-l sa se raceasca.

Intr-un bol pentru mixer adauga faina si praful de copt. Incorporeaza ouale, pe rand, apoi uleiul si laptele. La final adauga branza sfaramitata bine, spanacul si mararul tocat marunt. Amesteca foarte bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga oregano.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace checul la foc mediu timp de 60-70 de minute.

Cum se serveste checul aperitiv cu spanac

Checul aperitiv cu spanac se poate servi atat cald cat si rece alaturi de alte aperitive.

Sursa foto: recipeshubs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare