Aperitive

#chec #chec cu verdeata si ciuperci #ciuperci #ceapa verde #aperitiv

Chec cu verdeata si ciuperci

Checul cu verdeata si ciuperci este un exemplu de aperitiv foarte light. Preparat usor, foarte gustos, din verdeturi , poate constitui un aperitiv atractiv pentru o masa si, de ce nu, poate fi pus pachet pentru mancare la serviciu sau la scoala.

Nu necesita multe ingrediente si nici nu este costisitor. Iata in continuare cum il poti pregati:

Ingrediente:

  • 5 oua,
  • 500g ciuperci mici,
  • 3 legaturi ceapa verde
  • o legatura marar,
  • o legatura patrunjel
  • 2 linguri smantana,
  • 5 linguri faina,
  • 200 grame cascaval ras.


Cum se prepara checul cu verdeata si ciuperci

Se toaca marunt toata ceapa. Separat, se toaca marunt mararul si patrunjelul .

Intr-o tigaie, se toarna putin ulei si se lasa la incins. Se pun ciupercile cu ceapa si se inabusesc. Dupa ce sunt gata, se iau de pe foc si se lasa la racit.

In doua boluri, se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile trebuie batute spuma.

In alt recipient, se toarna galbenusurile, faina, smantana, patrunjelul, mararul, cascavalul ras. Compozitia se amesteca bine, omogenizand ingredientele. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand. Ciupercile si ceapa inabusite se adauga in compozitie si se omogenizeaza.

Se ia o tava de chec si se tapeteaza cu ulei si faina. Se toarna intreaga compozitie in tava. Se lasa la cuptor 45 de minute.


Cum se serveste checul cu verdeata si ciuperci


Checul se lasa la racit inainte de a fi servit. Dupa ce se raceste bine, se taie felii si se aseaza pe un platou. Este foarte gustos servit alaturi de rosii cherry . Poate fi decorat cu rondele de ardei gras si cu ceapa verde. Cine doreste, poate sa-l serveasca cu paine, insa merge foarte bine si singur.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.